Ana SayfaHaberlerGündemElif Çakır Akşener’le konuştu: “İkili buluşma Meral Hanım’ın kırgınlıklarının telafisi için Kemal...

Elif Çakır Akşener’le konuştu: “İkili buluşma Meral Hanım’ın kırgınlıklarının telafisi için Kemal Bey tarafından organize edilmiş”

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, Karar TV’deki Bi’ Karar Ver programında Meral Akşener ile telefon konuşmasını anlattı: “Görüşme teklifi Pazar günü Kemal Bey’den gelmiş. Toplantının ana teması Meral Hanım’ın kırgınlarını gidermeye yönelik olmuş”, “Masada kesinlikle adaylık mevzusu konuşulmamış, hiç gündeme gelmemiş”, “Meral Hanım Altılı Masa’nın asla dağılmayacağını, kimsenin masadan kalkmayacağını söyledi”, “Benim izlenimim Meral Hanım ile Kemal Bey arasındaki kırgınlık ve soğukluk bu görüşme ile çözülmemiş.”

Elif Çakır, Meral Akşener ile yaptığı telefon görüşmesini şu cümlelerle anlattı:

“Meral Akşener’e dün akşamki görüşmeyi sordum. Çok fazla ayrıntı vermedi ama 2 ana unsuru olduğunu söyledi. Telefonun Pazar günü Kılıçdaroğlu’ndan geldiğini söyledi. Meral Hanım Ahlatlıbel’deki görüşmenin kamuya açıklanmasını, gizli olmamasını istemiş. Toplantının ana teması Meral Hanım’ın kırgınlıklarını gidermeye yönelik olmuş. Yani Meral Hanım’ın gönlünü almaya yönelik bir yemek olmuş.

“Meral Hanım, Ekrem İmamoğlu’nun cezası açıklanınca onunla görüşmesi ve sarılmasının ardından çok büyük haksızlığa uğradığını düşünüyor. Çünkü ortada iktidarın bir hukuk cinayeti var. Bunun devamı gelebilir. Meral Hanım bu sebeple gittiğini söylüyor İstanbul’a. Fakat siyasi nezaketsizlikle, rol çalmakla suçlanmıştı. Bu yüzden kırılmış ve kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyor. Bu kırgınlıklarını gidermeye yönelik bir yemek organize etmiş Kemal Bey.

“Masada kesinlikle adaylık mevzusu konuşulmamış, hiç gündeme gelmemiş. Aslında tek gündemle toplanmış liderler ve birlikte yol yürüme konusunda mutabık olduklarını belirtmişler. Meral Hanım Altılı Masa’nın asla dağılmayacağını söyledi, buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi, masadan kimsenin kalkamayacağını söyledi.

“Peki aralarındaki kırgınlık ve soğukluk bu yemek ile giderilmiş mi? Açıkçası Meral Hanım’la konuşmamda ben bunun giderilmediğini hissettim. Çünkü, ‘Ben iyi bir şey yaptım ve giderken de rol çalacak olsam başka liderleri aramazdım, Kemal Bey’i de aramazdım’ dedi.”

- Advertisment -