Ana SayfaHaberlerElmalı’da adlı adınca ırkçı tehdit ve saldırı: Mardinli Kurğa ailesi köyü terk...

Elmalı’da adlı adınca ırkçı tehdit ve saldırı: Mardinli Kurğa ailesi köyü terk etti

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Bayralar Köyü'nde yaşayan mevsimlik tarım işçileri, kalabalık bir grubun 'Siz Kürtsünüz sizi burada istemiyoruz. Size yarın akşama kadar süre veriyoruz. Yarın akşam Elmalı'yı terk etmezseniz, sizi ailenizle birlikte yakacağız' şeklindeki tehditleri üzerine eşyalarını bile alamadan köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde ırkçı saiklerle harekete geçen bir grubun tehdit ettiği Kurğa ailesi çareyi köyü terk etmekte buldu. Aile, Elmalı’da geçici tarım işçisi olarak çalışıyordu.

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Hamdullah Yağız Kesen, aile üyelerinden Servet Kurğa’ya ulaşıp olayın nasıl geliştiğini haberleştirdi.

Servet Kurğa, iki gündür ırkçı bir grubun saldırısına uğradıklarını belirterek şöyle konuştu:

“Dün gece (1 Ağustos Pazar – Serbestiyet) saat 00.00’da bize saldırdılar. Patronumuzun burnu ve kaburgası kırıldı. Bize, ‘Siz Kürtsünüz, bizim topraklarımızı terk edin’ dediler. Bugün de gelip bize saldırdılar. Şu anda jandarma gözetiminde köyden çıkarılıyoruz. Hiçbir eşyamızı alamadık.  Şu anda akrabalarımızın yanına Elmalı’ya gidiyoruz.”

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan haber şöyle devam ediyor:

“Can güvenliklerinden endişe duyuyorum”

İzmir’de ikamet eden Kurğa ailesinin fertlerinden Mustafa Kurğa, ailesine 4 saat sonra ulaşabildiğini, sanal medyada dolaşıma giren videonun bugüne ait olduğunu söyledi. Ailesine 2 gündür ırkçı bir grubun saldırdığını aktaran Kurğa, “Şu anda ailem jandarma gözetiminde köyden çıkarıldı. Akrabamızın yanına gidecekler. Aralarında çocukların da olduğu 16 kişi tahliye ediliyor. Ailemin can güvenliğinden endişe duydum. Halen de endişe duyuyorum” dedi.

Kurğa, “Dün gece yarısı bir grup ırkçı eve baskın yaparak, evdekileri darp ettiler. Olay yerine gelen jandarma aileme ‘Bizim elimizden gelen bir şey yok. Can güvenliğiniz için burayı terk edin’ demişler. Bu grup, aileme, ‘Siz Kürtsünüz sizi burada istemiyoruz. Size yarın akşama kadar süre veriyoruz. Yarın akşam Elmalı’yı terk etmezseniz, sizi ailenizle birlikte yakacağız’ dediler. Bugün de tekrar gelip saldırdılar. 2 kez saldırı yapıldı. Bu kişiler köylüdür ama kendilerine ‘ülkücüyüm’ diyorlar. Köy muhtarı bu olayı kışkırtıyor. Onlar, ‘buradan gidecek’ diyor. Ailem bu saat itibariyle köyü terk etti” ifadelerini kullandı.

HDP: “Gerekli görüşmeleri yapacağız”

Öte yandan Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Elmalı’ya bağlı bir mahallede saldırıya uğrayan Kurğa Ailesi için Elmalı ilçe başkanlığı ve yetkililerle yaptığımız uzun görüşmeler sonucunda bu gece için Ailemizin güvenlik sorunu yoktur. Sabah gerekli tüm görüşmeleri yapacağız” dedi.

- Advertisment -