Ana SayfaHaberlerDünyaElon Musk-Biden gerginliği tam gaz: “Biden insan kılığında çoraptan kukla”

Elon Musk-Biden gerginliği tam gaz: “Biden insan kılığında çoraptan kukla”

Beyaz Saray’da General Motors’un YK Başkanı Mary Barra’yı ağırlayan ve elektikli araçların geleceğini konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Twitter’daki paylaşımında General Motors ve Ford gibi şirketlerin ismini andı, Tesla’dan bahsetmedi.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk ise, Biden’ın tweetine şu cevapla dokundurdu:

“T ile başlar,

 A ile biter.

Ortasında ESL var.”

Sonrasında bir takipçisine yanıt olarak “Biden insan suretinde bir nemli çorap kuklası” dedi.

315 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı Musk’ın ABD Başkanı Joe Biden’la yıldızı bir türlü barışmıyor.

Musk daha önce Biden yönetiminin ‘milyarder vergisi’ olarak bilinen belli servet ve gelirin üzerindeki kişilerden ek vergi alınmasını öngören planını eleştirmişti: “Sermayenin dağıtımında hangisi daha iyi? Devlet mi, girişimciler mi?”

Beyaz Saray, ağustos ayında elektrikli otomobil üretiminin artırılmasını görüşmek üzere ABD’li oto üreticilerinin yetkilileriyle bir toplantı düzenlemiş, ancak ülkenin en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla bu toplantıya davet edilmemişti.

Eylül ayında bir Twitter kullanıcısının Biden’ın SpaceX’in başarılı fırlatma göreviyle ilgili neden açıklama yapmadığını sorması üzerine Elon Musk “Hala uyuyor” demişti.

- Advertisment -