Ana SayfaHaberlerDünyaElon Musk, Twitter’i resmen satın aldı, üst düzey yöneticileri önce ağlattı, sonra...

Elon Musk, Twitter’i resmen satın aldı, üst düzey yöneticileri önce ağlattı, sonra kovdu: “Kuş artık özgür”

Elon Musk, dün resmen Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın aldı. Musk’ın ilk işi şirketin CEO, CFO ve üst düzey yöneticilerini işten çıkartmak oldu. Musk’ın işten çıkardığı isimler arasında Trump’ın Twitter hesabını kapatma kararını veren yönetici Vijaya Gadde de var. Gadde, Twitter’da yapılan son toplantıda Musk’ın yönetiminin kötü olacağı gerekçesiyle ağlamıştı. Musk, Twitter’da ifade özgürlüğünü koruyacağını, fakat ülkelerin yerel yasalarına da uyum sağlayacağını açıklamıştı. Musk’ın Türkiye, Hindistan gibi ülkelerin taleplerini hangi oranla kabul edeceği ve Trump’ın Twitter’a ne zaman geri döneceği henüz belirsiz. Musk, Twitter’i satın aldıktan sonra ilk mesajını paylaştı: “Kuş artık özgür."

ABD’li iş insanı Elon Musk, 44 milyar dolar karşılığında Twitter ile bir satım sözleşmesi imzalamış, fakat Twitter’in sözleşmeye aykırı olarak sitedeki fake hesapları tespit etmediği gerekçesiyle sözleşmeden dönmüştü.

Konunun mahkemeye taşınması ve mahkemedeki havanın Musk’ın aleyhine dönmesi üzerine davayı kaybetmemek için sözleşmeden dönme kararından vazgeçmiş ve yeniden siteyi satın almaya karar vermişti. Musk, dün 44 milyar dolar karşılığında resmen Twitter’i satın alarak sosyal medya şirketinin yeni sahibi oldu.

Musk’ın ilk icraati şirketin CEO, CFO ve Trump’ın hesabını kapatma kararını veren üst düzey yönetici Vijaya Gadde gibi isimlerinde dahil olduğu departman başkanlarını kovmak oldu. Gadde gibi üst düzey yöneticiler son toplantılarından ağlayarak ayrıldı.

Twitter’i alması sonrası “Kuş artık özgür” mesajını paylaşan Musk, ifade özgürlüğünün üst düzeyde korunacağını söyledi. Fakat Musk’ın daha önceki açıklamaları ülkelerin kısıtlayıcı yerel yasalarıyla da uyum içinde olacağını gösteriyor.

Musk’ın Türkiye, Hindistan gibi ülkelerin taleplerini hangi oranla kabul edeceği ve Trump’ın Twitter’a ne zaman geri döneceği henüz belirsiz.

- Advertisment -