Ana SayfaHaberlerGündemEmek ve Özgürlük İttifakı: “Mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın...

Emek ve Özgürlük İttifakı: “Mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz”

HDP’nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı, Altılı Masa’nın çıkaracağı ortak adayın karşısına başka bir adayla çıkmak yerine “ortak adaya” a destek vermeye daha yakın durduğunu ilan etti. İttifak, 15 Ocak’ta İstanbul’da miting kararı aldı.

Emek ve Özgürlük İttifakı, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin aldığı Hazine yardımının bloke edilmesi kararının ardından olağanüstü gündemle toplandı.

Toplantının ardından “Saldırılara meydan okuyoruz. 2023’ü siyasi değişim yılına dönüştüreceğiz” başlıklı bir açıklama yapan ittifak, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muhalefetin belirleyeceği “ortak aday”a daha yakın durduklarını ilan etti.

Açıklamada “Gelişmeler Türkiye’ye köklü bir demokratik dönüşüm dayatmaktadır. Bu konuda ittifak olarak tarihi sorumluluğumuzun farkındayız ve Türkiye’nin mevcut koşullardan kurtulması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye her zamankinden daha kararlıyız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayımızı belirleme sürecinde ilkelerimizle uygun, mutabakat ile belirlenmiş ortak aday seçeneğine daha yakın olduğumuzu ilan ediyoruz”denildi.

“Türkiye’nin baskıcı bir rejimden kurtulması için sorumluluğumuzun farkındayız” mesajının sıklıkla verildiği açıklamada sadece HDP’ye değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere muhalefetin her temsilcisine baskıların arttığına dikkat çekildi, iktidara “hodri meydan” mesajı verildi:

“Emek ve Özgürlük İttifakı olarak, bu süreci değiştirecek güç olma irademizi ortaya koyuyor ve dişimizle tırnağımızla, mücadelemizle kazandığımız haklarımıza yönelik tüm saldırılara karşı meydan okuyoruz.”

15 Ocak’ta İstanbul mitingi

“Yoksulluğa, Savaşa, Baskılara Dur Diyelim” sloganıyla 15 Ocak Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda ilk ortak mitingi düzenleme kararı alan Emek ve Özgürlük İttifakı, toplumun tüm muhalif kesimlerini mitinge destek vermeye çağırdı:

“Mitingde baskıcı ve halk düşmanı tek adam rejimini, bu adaletsiz düzeni ‘Birlikte Değiştirelim’ diye haykıracağız. On binlerin katılımıyla, milyonların taleplerini haykıracağız. Toplumsal muhalefetin tüm güçlerini bu sesi birlikte yükseltmeye, mitingi 2023 yılında yaşanacak siyasi değişimin şölenine dönüştürmeye çağırıyoruz.”

Altılı Masa’ya “daha cesur olun” mesajı

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin ortak adayla ilerlemesi fikrine daha yakın olduklarını açıklayan Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Altılı Masa’ya tüm siyasi muhalefetle diyalog ve müzakere konusunda “daha cesur olun” mesajı vermesi dikkat çekti.

“Değişim isteyen ve topluma karşı sorumluluk duyan ve başta muhalefet olmak üzere bütün toplumsal güçleri de bu tarihi sorumluluğun gereği olarak hem cesur olmaya hem de açık ve şeffaf bir şekilde sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.”

- Advertisment -