Ana SayfaHaberlerEmekli subaylardan Milli Savunma Bakanlığı’na yalanlama: Kınamadık

Emekli subaylardan Milli Savunma Bakanlığı’na yalanlama: Kınamadık

MSB, resmi Twitter hesabı ve sitesinde Emekli Subaylar Derneği’nin (TESUD) bakan Hulusi Akar’a destek ziyareti yapıp, 104 emekli amiralin bildirisini kınadıklarını duyurdu. TESUD haberi yalanladı: Bakan davet etti, bildiriyle ilgili herhangi bir kınama ifadesi kullanılmadı.

Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabından Emekli Subaylar Derneği’nin ziyaretini şöyle duyurdu:

“Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Millî Savunma Bakanlığına destek ziyareti gerçekleştirerek bazı amirallerin yayımladığı bildiriyi kınadıklarını belirtti. “

Bakanlığın resmi sitesinde ziyaretle ilgili yapılan haberde de şöyle denildi:

“Bakan Akar, görüşmenin sonunda, kendilerine destek ziyaretinde bulunan TESUD Başkanı Namık Kemal Çalışkan, TEMAD Başkanı Hamza Dürgen ile Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Asker kökenli derneklerin bir ve beraber olduğunu ifade eden TEMAD ve TESUD yöneticileri de ‘TSK’ya bağlıyız. Ordumuzun yaptığı mücadele ve hizmetlerinden dolayı gururluyuz ve bu fedakâr mücadeleye sonsuz saygı duyuyoruz’ diye konuştu. Dernek yöneticileri söz konusu bildiriyi kınadıklarını da belirterek ‘Bu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bir harekettir’ değerlendirmesinde bulundu.”

https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/542021-75244

Fakat haberin bu şekilde sunulmasının ardından TESUD bir açıklama yaparak haberi yalanlandı.

TESUD’un internet sitesinde yer alan açıklamada, büyük harflerle ziyaret talebinin MSB’den geldiği vurgulandı ve yine büyük harflerle “bildiriye karşı herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” denildi.

Açıklama şöyle:

“5 Nisan 2021 günü saat 13.30’da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB’lığına DAVET EDİLMİŞTİR.

“Sayın Milli Savunma Bakanı’nın ülkemiz ve TSK’nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır.

“Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir KINAMA İFADESİ KULLANILMAMIŞTIR.”

- Advertisment -