Ana SayfaHaberlerEvinde HSK savcıları arama yaptı haberi çıkan savcı: ‘Haber yalan, itibar suikastı...

Evinde HSK savcıları arama yaptı haberi çıkan savcı: ‘Haber yalan, itibar suikastı yapılıyor’

Dilan Polat, Tuzlaspor gibi soruşturmaları yürütürken Erzurum’a atanınca emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü, evinde HSK savcılarınca arama yapıldığı ve dijital cihazlarına el konduğu haberlerini yalanladı: “Konutumda yapılan bir arama, buna bağlı olarak dijitallere el koyma ve imaj alma işlemleri yapılmamıştır, bu konuda bana yapılan resmi bir tebligatta bulunmamaktadır. Yapılan haberler yalan ve gerçek dışı olup tarafıma bir itibar suikastı süreci yaşatılmaktadır.”

Dilan Polat, Tuzlaspor, kara para aklamakla suçlanan fenomenler gibi kamuoyunda bilinen soruşturmaları yürütürken HSK kış kararnamesiyle görev yeri değiştirilerek Erzurum’a atanması üzerine emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılan eski savcı Gökalp Kökçü’nün İstanbul’daki evinde HSK savcıları tarafından arama yapıldığı ve dijital cihazlarına el konduğu haberleri çıkmıştı.

Kökçü çıkan haberleri yalanlayarak şu açıklamayı yaptı: “Pazartesi gününden bu yana hakkımda yapılan asılsız ve yalan haberleri şaşkınlık ve dehşet içinde izliyorum, ilgili kişi ve kurumlardan bu ana kadar bir düzeltme gelmediği için yazma gereği duydum. Konutumda yapılan bir arama, buna bağlı olarak dijitallere el koyma ve imaj alma işlemleri yapılmamıştır, bu konuda bana yapılan resmi bir tebligatta bulunmamaktadır. Yapılan haberler yalan ve gerçek dışı olup tarafıma bir itibar suikastı süreci yaşatılmaktadır. Önümüzdeki sürece bağlı olarak yaşadığım bu olayların gerçek nedenleriyle ilgili kamuoyuna tarafımdan ayrıntılı açıklama yapılacaktır.”

‘Whatsapp’tan bilgi sızdırma’ soruşturması açılmıştı

Kökçü hakkında yabancı bir telefon edinerek Whatsapp üzerinden baktığı dosyalarla ilgili bilgi sızdırdığı suçlamasıyla HSK soruşturması başlatılmıştı.

Eşi Adnan Oktar davasında tanık

Kökçü’nün 2021’de evlendiği eşi İrem Kökçü’nün geçmişte Adnan Oktar grubunun içinde olduğu ve bu davada tanık olarak ifade verdiği ortaya çıkmıştı.

“’FETÖ’nün Filipinler İmamı’na takipsizlik”ten de soruşturuluyor

Ayrıca Kökçü hakkında, ‘FETÖ’nün Filipinler İmamı’ Abdülkadir Ketenci hakkında takipsizlik kararı vermesi nedeniyle de ceza istenen bir HSK soruşturması vardı.

Kökçü, 2020’de Çağlayan Adliyesi’nde görev yaptığı dönemde Abdülkadir Ketenci hakkında 2018 yılında başlatılan soruşturma için takipsizlik kararı verdi. Yapılan itiraz üzerine Kökçü’nün verdiği takipsizlik kararı kaldırıldı. Ketenci yargılandı, etkin pişmanlıktan faydalandı, 1 yıl 8 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kökçü hakkındaki bu soruşturmayı yürüten HSK müfettişi Kökçü’nün cezalandırılmasını talep etmişti.

- Advertisment -