Ana SayfaHaberlerEmniyet Müdürü’nü pes ettiren biber gazı

Emniyet Müdürü’nü pes ettiren biber gazı

Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, ‘Furkan Gönüllüleri’nin itikafa girdikleri camiye yapılan polis müdahalesi esnasında biber gazı kullanılmasını gerekçe göstererek emekliliğini istedi.

Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, sürpriz bir kararla emeklilik talebinde bulundu. 19 Eylül 2019’da Gaziantep İl Emniyet Müdürü olarak atanan Zeybek, 4 Mayıs’ta emeklilik dilekçesini verdi. Zeybek emeklilik talebiyle ilgili bir de basın açıklaması yayımladı. Zeybek’in açıklamasındaki şu ifadeler dikkat çekti:

“2 Mayıs 2021 Pazar günü Gaziantep’te kendilerini ‘Furkan Gönüllüsü’ olarak adlandıran camilerimizde kalabalıklar olarak toplanmış ilgililerin kararlı duruşu sayesinde dağılmışlardır. (…) Ancak bu haklı müdahale esnasında orada bulunmaması gereken bir personelimiz, bizim de asla kabul edemeyeceğimiz bir şekilde cami içinde biber gazı kullanmış ve derhal görevden uzaklaştırılarak sorumlular hakkında gerekli soruşturma işlemi başlatılmıştır. Bugüne kadar edindiğim devlet tecrübesi ve görev bilincim; bu haklı ama provokatörlerin ekmeğine yağ süren bir personelin sorunlu müdahale biçimini, devletimizin ve Türk Polis Teşkilatının yıpratılmaması adına, emrimdeki personelin bu hatalı eyleminin etik sorumluluğuyla, yaklaşık 37 yıldır şevk ve her bir meslektaşım gibi özveriyle görev yaptığım Emniyet Teşkilatından 4.05.2021 günü emekliliğimi istemiş bulunmaktayım.”

- Advertisment -