Ana SayfaHaberlerEmre Olur dosyasında, rızası dışında gizli tanık yapıldığını söyleyen kişinin videolu açıklamasından...

Emre Olur dosyasında, rızası dışında gizli tanık yapıldığını söyleyen kişinin videolu açıklamasından bir gün sonra Emre Olur tahliye edildi

Sedat Peker’in “basın danışmanı” olarak bilinen ve 8 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Emre Olur serbest bırakıldı. Kendisinin Emre Olur dosyasında gizli tanık yapıldığını söyleyen bir kişi dün (24 Ocak) bir video yayımlayarak “Hiçbir bilgim yok. Bir şeyler yazdılar, altına imza attırdılar. Neye imza attığımı bilmiyorum” demişti. Emniyet ise söz konusu kişinin gizli tanık olmadığını açıklamıştı.

Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçlamasıyla Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirildiği 18 Eylül 2022’den beri tutukluydu. Hakkında sekiz yıl üç aya kadar hapis talep edilen Olur bugün (25 Ocak) serbest bırakıldı.

Olur’un tahliyesini Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın duyurdu.

“Gizli tanığın beyanları hükme esas alınmayacak”

Tahliye duyurusunun ardından bir paylaşım daha yapan Barkın, “Mahkeme, Emre Olur dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine, yargılamanın ana dava üzerinden devam etmesine ve gizli tanığın beyanlarının dosyadaki hükme esas alınamayacağına ara kararda yer verdi” dedi.

Dosyaya dahil edilen ve gizli tanık olduğu söylenen biri Olur aleyhine ifade vermiş, Olur da ifadesinde gizli tanığın söylediklerini kanıtlamasını istemişti.

“Allem ettiler, kullem ettiler beni Emre Olur dosyasına gizli tanık ettiler”

Bu kişi daha sonra yaklaşık 25 dakikalık bir video çekerek kendisinin Sedat Peker ve Emre Olur’u tanımadığını, konuya dair hiçbir bilgisi olmamasına rağmen ne yazdığını bilmediği bir ifadenin altına imza attırıldığını söyledi. Bu kişi videoda şu ifadeleri kullandı:

“Ben toptanı olan, erkek spor giyim üreten bir insanım. Ben herkesi tanıyorum. Mağazama Şahin grubu da Sarallar da gelmiştir. 50 bin varlıktan insan gelmiştir. Bu demek değildir ki ben mafyayım.

“Kalkıp allem ettiler, kullem ettiler Emre Olur dosyasına beni gizli tanık ettiler. Allah sizin belanızı verecek. Hiçbir konuya ilişkin hiçbir bilgim yok. Bir şeyler yazdılar, altına bana imza attırdılar. Neye imza attığımı bilmiyorum ki.

“Emre Olur’u ben tanımam, vallahi tanımam. Benim Sedat Peker’le şahsi tanışmam yok. Resim çektirmişim.”

Emre Olur dosyasına gizli tanık olarak dahil edildiğini iddia eden kişi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise videoda konuşan kişinin gizli tanık olmadığı belirtildi:

“24.01.2023 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan yayınlarda Sedat Peker suç örgütü gizli tanığı olduğu beyan edilen bir şahsın bilgileri ve görüntüleri verilmiş ve bu şahıs üzerinden bazı iddialar dile getirilmiş ise de;

“Bahse konu şahıs hakkında İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulunca verilen herhangi bir koruma kararı olmadığı, adli yönden verilen kararların ise Bağımsız Yargı Organlarının yetkisinde olduğu;

“Söz konusu yayında geçen iddialarla ilgili olarak da gerekli yasal sürecin başlatıldığı,

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur.” 

- Advertisment -