Anasayfa / Haberler / Engin Ardıç hayatını kaybetti

Engin Ardıç hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi gören Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Sabah gazetesi, 71 yaşındaki Ardıç’ın vefatına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ardıç, 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ediyordu.”

Gazetecilik mesleğine 1970 yılında, “Tiyatro ’70” adlı dergide yazılar yazarak başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, “Cumhuriyet” ve “Politika” gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yaptı. “Nokta” dergisinde yayın danışmanlığı görevini yürüttü. “Dünya, Sabah, Star” ve “Akşam” gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Star TV’de ana haber bülteni sonrasında “Günün Yorumu” adlı programı sundu.

24 Şubat 2008’den bu yana Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın