Ana SayfaHaberlerEnrico Macias konseri İsrail protestosu çağrıları nedeniyle iptal edildi: “Protestocu gençleri yasal...

Enrico Macias konseri İsrail protestosu çağrıları nedeniyle iptal edildi: “Protestocu gençleri yasal zeminde haksız duruma düşüreceği…”

İstanbul Valiliği, İsrail karşıtı grupların protesto çağrıları yaptığı Enrico Macias konserinin iptal edildiğini duyurdu: “Protesto edecek olan gençlerimizi yasal zeminde haksız duruma düşüreceği ve mağduriyetlere neden olacağı değerlendirilmektedir.” Enrico Macias, İsrail ordusuna destek veren etkinliklere katılmıştı.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda 5 Eylül Cuma günü düzenlenecek olan Enrico Macias konseri iptal edildi.

İstanbul Valiliği, konserin iptalini şu açıklamayla duyurdu:

“05.09.2025 günü Şişli İlçesi Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşmesi planlanan Enrico Macias konser etkinliği öncesi çeşitli sosyal medya platformlarında, etkinliğin protesto edilmesine yönelik yoğun çağrılar yapıldığı tespit edilmiştir.

Terör devleti İsrail’in Gazze’de alçakça devam ettirdiği soykırımı ve soykırım destekçilerini protesto etmek için yapılacak gösterilerin, protesto edecek olan gençlerimizi yasal zeminde haksız duruma düşüreceği ve mağduriyetlere neden olacağı değerlendirilmektedir.

Bu nedenle; Şişli Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda ve çevresinde yapılması planlanan tüm konser, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi vb. etkinlikler 05.09.2025 günü 00.01-23.59 saatleri arasında yasaklanmıştır.”

İsrail karşıtı gruplar protesto çağrısı yapmıştı

İsrail karşıtı gruplar tarafından konserle ilgili protesto çağrıları yapılmıştı.

ÖZGÜR-DER’den yapılan çağrıda “Hamas için ölüm çağrısı yapan Siyonist yerleşimci Enrico Macias’ın Türkiye’de bulunmasını protesto ediyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Konserin iptal edilmesinin ardından ÖZGÜR-DER’den “Valiliğin verdiği iptal kararı üzerine cuma akşamı yapacağımızı duyurduğumuz konser protestosunun lüzumu kalmamıştır” ifadelerine yer verilen bir paylaşım yapıldı.

Enrico Macias kimdir?

Cezayir doğumlu bir Sefarad Yahudisi olan Enrico Macias, İsrail ordusunu destekleyen etkinliklere katılmasıyla tanınıyor.

Diken’de yer alan habere göre; 2006 yılında İsrail Savunma Bakanlığı tarafından ‘kariyeri boyunca İsrail devletine ve ordusuna verdiği destek’ gerekçesiyle ödüllendirildi.

- Advertisment -