Ana SayfaHaberlerDünyaEnver İbrahim, Malezya başbakanı oldu: 20 yıllık mücadele başarıyla sonuçlandı

Enver İbrahim, Malezya başbakanı oldu: 20 yıllık mücadele başarıyla sonuçlandı

Hapiste ve muhalefet sıralarında geçen 20 yıllık mücadelenin ardından Enver İbrahim Malezya başbakanı olarak atandı. İbrahim, bugün yemin ederek göreve başlayacak ve meclisteki farklı partilerden oluşan bir ulusal birlik hükümetine liderlik edecek. 75 yaşındaki Enver İbrahim, Malezya’nın 10. başbakanı oluyor.

Bugün (24 Kasım) Malezya başbakanı olarak görevlendirilen Enver İbrahim’in liderliğini üstlendiği merkez sağ seçim ittifakı geçen hafta düzenlenen seçimlerde yüzde 37 oyla birinci olmuştu. İttifak mecliste çoğunluğu elde edemese de diğer partilerin de desteğini almıştı.

Malezya kralı, bugün ulusal birlik hükümeti oluşturması ve farklı ittifakların da temsil edildiği bir kabine kurması amacıyla reformcu muhafazakâr siyasetçi Enver İbrahim’i başbakan olarak görevlendirdi. Enver İbrahim, Malezya yerel saatiyle akşam 5’te yemin ederek göreve başlayacak.

Enver İbrahim, yersiz suçlamalar, hukuki olmayan yargılama süreçleri sonucu yıllarca hapiste kalmış ve 20 yıl boyunca muhalefet sıralarında yer almış bir siyasetçi olarak ilk kez başbakanlık koltuğuna oturuyor ve Malezya’nın 10. başbakanı oluyor.

- Advertisment -