Ana SayfaHaberlerErdoğan 18 yıl sonra CHP’ye gidecek: “Boş koltuk” misillemesi yapılmayacak

Erdoğan 18 yıl sonra CHP’ye gidecek: “Boş koltuk” misillemesi yapılmayacak

Erdoğan’ın 2006’dan bu yana CHP Genel Merkezi’ne yapacağı ilk ziyaretteki oturma düzeni belli oldu. Erdoğan ve Özel, aynı hizalarda bulunan tekli koltuklarda oturacak. Siyasette “yumuşama” mesajlarına uygun olarak AK Parti Genel Merkezi’ndeki ilk görüşmede yaşanan “boş koltuk” tartışmasıyla ilgili bir misilleme yapılmayacak.

CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı görüşme ve ardından liderlerin verdikleri mesajlarla, siyasette “normalleşme/yumuşama” dönemi başladığının sinyalleri verildi.

Görüşmeden verilen fotoğraftaki “boş koltuk” nedeniyle Özel, Erdoğan’a rahatsızlığını iletince Erdoğan’ın da özel kalem müdürü Hasan Doğan’ı çağırarak “Bu hatamızı telafi edelim. Biz de CHP’ye iadei ziyarette bulunalım” dediği öğrenilmişti.

Erdoğan’ın CHP ziyareti Haziran’ın ilk yarısında

Erdoğan tarafından iadei ziyaret için CHP’ye henüz bir randevu talebi gitmedi, ancak ziyaretin Haziran’ın ilk yarısında olması bekleniyor. CHP’ye en son ziyaretini 18 yıl önce yapan Erdoğan, 2006’da CHP’nin şu anda kullanmakta olduğu genel merkez binasına taşınması üzerine “hayırlı olsun” demeye gitmiş ve dönemin genel başkanı Deniz Baykal ile görüşmüştü.

Erdoğan’ın 2006’daki CHP ziyaretinden

Diğer parti liderleri gibi misafir edilecek

Duvar’daki habere göre; Erdoğan’ın ziyaretinde CHP Genel Merkezi’ndeki oturma düzeni belli oldu. Özel’in makam odasında misafir edilecek Erdoğan’ın ziyareti için herhangi bir değişiklik düşünülmüyor. Diğer siyasi partiler nasıl misafir ediliyorsa Erdoğan da öyle ağırlanacak.

Boş koltuk misillemesi yok

İki lider aynı hizada bulunan tekli koltuklara oturacak. Ziyarete eşlik edenler olursa onlar da tekli koltukların iki yanındaki kanepelerde yerlerini alacak. AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmedeki gibi “boş koltuk” görüntüsüne izin verilmeyecek.

- Advertisment -