Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiErdoğan, 2020’de faaliyete geçen araştırma merkezinin açılışını yaptı

Erdoğan, 2020’de faaliyete geçen araştırma merkezinin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi’nin içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası’nın açılışını yaptı. Erdoğan’ın açılışını bugün (10 Haziran) yaptığı merkez, Kasım 2020’de açılarak faaliyete geçmişti. Merkezin girişinde, birimin kurulmasına katkı veren bağışçı kişi ve kurumların adlarının yer aldığı panoda, dönemin Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmed Özkan’ın 12 Kasım 2020 tarihli “Boğaziçi Üniversitesi bilimsel araştırmalarına verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz” notu bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi’nin içinde 2020 Kasım’ında faaliyete başlayan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Bilim, Teknoloji ve Araştırma Binası’nın açılışını bugün (10 Haziran 2022) yaptı.

Erdoğan açılış programında yaptığı konuşmada “derin teknoloji üssü” diye bahsettiği merkezin kurulmasını “milli teknoloji hamlesinin bir parçası” olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:

“Derin teknoloji üssünde yer alan altyapıların bir kısmı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteğiyle kurulmuştur. İklim değişikliği ve çevrenin korunması ile sıfır atık hedefine de destek verecek doğal kaynakların etkin kullanımına yönelik çalışmalar burada yönetilecektir.”

Erdoğan, açılış kurdelesinin kesimi sırasında “Böyle güzel bir imkân, böyle güzel bir tesisi bize kazandıran, gerek bakanlık gerek rektörlük ve tüm arkadaşlarımıza şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum ve kurdeleyi bu temenniyle kesiyoruz” diye konuştu.

Merkezin girişinde eski rektörün 2020 Kasım tarihli teşekkür notu var

Erdoğan’ın açılışını bugün yaptığı birim, 2020 Kasım ayında açılarak faaliyete geçmişti.

Merkezin girişinde birimin kurulmasına katkıda bulunan bağışçı kişi ve kurumların adlarının yazılı olduğu panoda, dönemin Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmed Özkan’ın 12 Kasım 2020 tarihli “Boğaziçi Üniversitesi bilimsel araştırmalarına verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz” notu bulunuyor.

Özkan, 2016-2021 arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlüğünü yapmıştı.

2020 Mart ayında CERN heyeti merkezi gezmişti

2020 Mart ayında Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyarete gelen CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) heyeti de dönemin Rektörü Özkan ile birlikte faaliyete geçmesinden sekiz ay önce merkezi gezmişti.

CERN heyetinin ziyareti, Boğaziçi Üniversitesi’nin sitesinden duyurulmuştu.

https://haberler.boun.edu.tr/tr/haber/cern-yonetimi-bogazicini-ziyaret-etti

- Advertisment -