Ana SayfaHaberlerDünyaErdoğan: 600 bine yakın Suriyeli vatanına döndü, inşallah bu sayı daha da...

Erdoğan: 600 bine yakın Suriyeli vatanına döndü, inşallah bu sayı daha da artacak

G20 Zirvesi’nde basın toplantısı düzenleyen Erdoğan: “Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. 4 milyon mağdura sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü, insan onuruna yakışır şekilde vatanına geri döndü. Projelerimiz hayata geçtikçe inşallah bu sayı daha da artacak.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ne ilişkin uluslararası basın toplantısı düzenledi.

“İnancımız, kültürümüz ne olursa olsun hepimiz 8 milyarlık bir ailenin ferdiyiz” diyen Erdoğan, dünyadaki sığınmacıların durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz”

“Açlıktan çocukların öldüğü, denizlerimizin hızla devasa bir mülteci mezarlığına dönüştüğü, savaşlar dolayısıyla milyonların evlerini terk ettiği, insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz.”

“600 bine yakın Suriyeli vatanına döndü, inşallah bu sayı daha da artacak”

“Milli gelire oranla dünyada en fazla yardım yapan ülkeyiz. 4 milyon mağdura sahip çıkıyoruz. Suriye’nin kuzeyini terörden temizleyerek insanları göçe zorlayan asıl nedenleri kaynağında ortadan kaldırıyoruz. Şimdiye kadar 600 bine yakın Suriyeli güvenli, gönüllü, insan onuruna yakışır şekilde vatanına geri döndü. Projelerimiz hayata geçtikçe inşallah bu sayı daha da artacak.”

- Advertisment -