Ana SayfaHaberlerErdoğan açıkladı: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu önce Moskova’ya sonra Ukrayna'ya gidecek

Erdoğan açıkladı: Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu önce Moskova’ya sonra Ukrayna’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinde Türkiye’nin diplomasi trafiğinin devam ettiğini söyledi: “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu yarın Moskova'ya gönderiyorum. Perşembe günü de Ukrayna'ya gidecek.”

Beştepe’deki Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yapacağı ziyaretlerle ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Antalya Diplomasi Forumu’nun en çok ses getiren bölümü hiç şüphesiz Rusya ve Ukrayna’nın dışişleri bakanlarının Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yaptıkları toplantıydı. Uzun bir sürenin ardından Rusya ve Ukrayna arasında yapılan bu en üst düzey temas her ne kadar somut bir neticeyle sonuçlanmamış olsa da diplomasi ve diyalog kapılarını açmak açısından son derece önemliydi.”

“Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya’ya gönderiyorum. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna’ya geçecek. Kendisi iki tarafla da yapacağı görüşmelerle ateşkes ve barışın sağlanması konusunda gayretlerini sürdürecek.”

- Advertisment -