Ana SayfaHaberlerEkonomiErdoğan açıkladı: Temel gıdalarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e iniyor

Erdoğan açıkladı: Temel gıdalarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1’e iniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin destek, tedbir ve teşvik paketlerini açıkladığı programa video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, “Temel gıdalarda yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e indiriyoruz” dedi, sektör temsilcilerinden de aynı oranda bir fedakârlık beklediğini söyledi. Erdoğan konuşmasında ayrıca “enflasyonla mücadele timi” diye bir yapıdan söz etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Yüksek enflasyonun etkilerini 2022 içinde büyük ölçüde ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Enflasyonla mücadele topyekûn fedakârlığı gerektirir. Bugün bu adımlardan birinin müjdesini sizlerle paylaşmak üzere bir aradayız.

KDV sistemini sadeleştirme kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Un ve ekmekte zaten uyguluyoruz. Yeni düzenleme ile gıda ürünlerinde devlet adına yüzde 7’lik indirim yapmış oluyoruz. Bu ürünler enflasyon sepetinde ciddi ağırlığa sahip.

Bu düzenlemeyi yarınki Resmî Gazete’de yayımlıyoruz. Gıda sektöründe de aynı oranda fedakârlık, yani yüzde 7’lik indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmamalıyız. Bu geminin gördüğü her zarar, aldığı her yara ortak kaybımızdır.

Aynı zamanda denetim seferberliği başlatıyoruz. Enflasyonla mücadele timi fiyatları artırılmış ürünlerle ilgili sıkı denetimler yürütecek.

- Advertisment -