Ana SayfaHaberlerErdoğan afet bölgesinde: “Hâlâ Erdoğan’a ben nasıl vurayım, dertleri bu”

Erdoğan afet bölgesinde: “Hâlâ Erdoğan’a ben nasıl vurayım, dertleri bu”

Kastamonu’nun selden en çok etkilenen ilçeleri Abana ve Bozkurt’u ziyaret eden Erdoğan, iki ilçede de halka seslendi: “Bakıyorum bazı kanallarda siyasetle alakası olmayan tipler çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bugüne kadar bir gramlık iş üretmemiş olanlar ileri geri konuşuyorlar. Bakıyorsunuz hâlâ gelip Erdoğan’a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim dertleri bu. Yara veremezsiniz biz bu milletle beraberiz.”

Önce Kastamonu’nun selden etkilenen Abana ilçesini ziyaret eden Erdoğan, burada otobüsün içinden halka hitap etti. “Küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız. Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız” dedi.

Erdoğan, daha sonra Bozkurt ilçesine geçerek cuma namazını Bozkurt Yeni Camii’nde kıldı.

Caminin önünden halka seslenen Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta selden etkilenen yerlerin “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı.

Erdoğan’ın sel bölgesindeki gündeminde, iktidara yönelik eleştirilere cevap vermek vardı:

“Ormanlarımız yandı, bitmedik ki. E şimdi? Kardeşlerim 19 senede biz bu ülkede 5,5 milyar fidan değil ha ağaç diktik ağaç. Nasıl diktiysek gene dikeceğiz. Ve küllerimizden ayağa kalkacağız. Bilemezler. Dikili bir fidanları yok onların bu ülkede. Şimdiye konuşuyorlar. Ne yangın bölgelerine giderler, ne sel bölgelerine giderler sadece rahat rahat oturdukları bölgede gazel okurlar. İçinden geçtiğimiz şu kritik dönemi başarıyla geride bıraktığımızda artık bu ülkenin ve insanlarının önünde yepyeni bir dönem başlayacaktır. Türkiye olarak biz hedeflerimize yaklaştıkça, demokrasiden altyapıya her alanda standartlarımızı yükselttikçe maruz kaldığımız saldırıların çapı da büyüyor. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, kumpasla engelleyemeyenler son günlerde kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimizi düşürmeye çalışıyorlar. İnşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız çöpe.

“Tabii felaketler ülkelerin ve milletlerin birlik, beraberlik, dayanışma, paylaşma hasletlerinin öne çıktığı dönemlerdir. Bu işin siyaseti olmaz. Fakat bakıyorum ki bazı kanallarda siyasetle alakası olmayan tipler çıkıyor. Tüm bu afetlerin neyi nasıl götürdüğünden haberi olmayanlar çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bugüne kadar bir gramlık iş üretmemiş olanlar ileri geri konuşuyorlar. Onların bu şekilde yaklaşımı bizi üzmez.

“Böyle bir zamanda bir olmamız lazım beraber olmamız lazım iri olmamız lazım diri olmamız lazım, kardeş olmamız lazım milletçe bu milleti ayağa kaldırmamız lazım. Ama onlar bakıyorsunuz hâlâ gelip Erdoğan’a ben nasıl vurayım da ona yara vereyim, dertleri bu. Yara veremezsiniz biz bu milletle beraberiz.

“Milletimizle beraber de bu yola devam edeceğiz. Biz bir ölür bin diriliriz. İnşallah şu afetleri de aşıyoruz aşacağız. İşte Antalya, Manavgat, Burdur her yeri gördünüz. ABD’si Rusya’sı yangınların altından kalkamadılar hâlâ. Biz 20 günü bulmadan buralarda bu afetlerden büyük oranda kurtulduk.”

- Advertisment -