Ana SayfaHaberlerErdoğan: “Ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız...

Erdoğan: “Ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok”

Erdoğan, Esad’ın Türkiye ile içişlerine karışmama şartıyla diyalog açıklamasına cevap verdi: “Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed’le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı:

“Devlet Bey’le ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir; bunun değerlendirmesini yapıyoruz”

“Bizim Cumhur İttifakı’nın önemli bir temsilcisi olarak Devlet Bey’le uzun bir süredir çalışmalarımız var. Devlet Bey’le yaptığımız görüşmeler var. Ve bu görüşmelerimizi ara vermeden devam ettiriyoruz, ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi düşünmüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil. Devlet Bey’le ülkemizin siyasi gelişiminde neler var, ne gibi tedbirler almamız gerekir. Bunların değerlendirmesini yaptık. Her görüşmemizde 1 saat civarında bu değerlendirmeleri yapıyoruz.”

“Geçmişte Suriye ile nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz

“Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluk.

Biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur.”

- Advertisment -