Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan Akşener’e Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif etti mi? Haberin kaynağından yalanlama: “Teklif gelmedi....

Erdoğan Akşener’e Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif etti mi? Haberin kaynağından yalanlama: “Teklif gelmedi. Genel Başkanımız göreve hazır diye bir cümle kullanmadım”

Meral Akşener’in Erdoğan’la görüşmesi sonrası Sözcü TV’den Ece Üner, kendisine konuşan Akşener’e yakın isimlerden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak’ın konuşmalarını ve yorumlarını aktardı. Üner, Akburak’ın “Devlet için göreve hazır. Bundan sonra Akşener'i daha sık göreceğiz” dediğini, “Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifi gelirse değerlendirileceğin”i söylediğini aktardı. Akburak, daha sonra kanala bağlanıp sözlerinin çarpıtıldığını söyledi:” “Böyle bir teklif gelse değerlendirir mi?” diye sordunuz. Ben de “Tabii ki değerlendirebilir” dedim. Bir teklif gelmedi. “Göreve hazır” diye bir şey konuşuldu, ben böyle bir cümle kullanmadım.”

İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Ece Üner’e açıklama yaparak Meral Akşener’in, Erdoğan’la görüşmesine gelen tepkilere yanıtını aktarmıştı.

Akburak’ın, Ece Üner’le yaptığı söylenen konuşmasında “Devlet için görev yapma niyeti var”, “Siyaseti bırakmadı, bundan sonra Akşener’i daha sık göreceğiz”, “Görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklif edilmedi” başlıkları dikkat çekiyordu.

Burak Akburak, açıklamalarının gündem olmasının ardından X hesabından “böyle bir açıklamam olmamıştır” diyerek bir paylaşım yaptı:

Akburak sonrasında SZC Tv’ye bağlanarak hakkında çıkan haberler hakkında konuştu:

“Göreve hazır diye kendileri yorumluyor arkadaşlar. Bazı yorumlamalar farklı değerlendirilebiliyor. ‘Bir teklif geldi mi?’ diye sormuştunuz. Ben de ‘Hayır, gelmedi’ dedim. ‘Böyle bir teklif gelse değerlendirir mi?’ diye sordunuz. Ben de ‘Tabii ki değerlendirebilir’ dedim. Kabul eder mi, etmez mi bilmiyoruz. Bir teklif gelmedi. ‘Göreve hazır’ diye bir şey konuşuldu, ben böyle bir cümle kullanmadım. Öyle yazmışlar birkaç kanalda. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir teklif olmadığı için şu anda bu konu üzerinde konuşmak da doğru değil. ‘Genel başkanımız, STK’lere, Türk milleti için kafa yormaya devam edecek’ demiştim. Yanlış anlaşılmasın diye sizle konuşmuştum. ‘Dervişoğlu’na kızgın’ diye bir şey de okudum. Ben öyle bir şey söylemedim. Meral Hanım Külliye’ye gideceğine yönelik bilgi vermemiş. Genel başkanımızın görevi olmadığı için sormasının gereğini olmadığını aktardım. Sosyal medyada bu işler farklı değerlendirilmiş.”

- Advertisment -