Ana SayfaHaberlerGündem"Erdoğan'ın Akşener’e 'Göreve devam et' dediği" iddiasına yalanlama: "Bayramlaşma dışında içeriği olmayan...

“Erdoğan’ın Akşener’e ‘Göreve devam et’ dediği” iddiasına yalanlama: “Bayramlaşma dışında içeriği olmayan görüşme, bir algı operasyonuna dönüştürüldü”

Politikyol sitesinde imzasız olarak yayınlanan ve medyada dolaşıma giren “Erdoğan ile Akşener'in bayramlaşma görüşmesinde, Erdoğan İYİ Parti kongresi hakkında Akşener'e "Bırakmamanız daha isabetli olabilir" dedi” kulis haberini KRT’den Hasan Basri Akdemir, Erdoğan ve Akşener cephelerine sordu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları: “Kesinlikle söz konusu değil.” Akşener’e yakın iki isim: “Asla böyle bir konu yok. Böyle bir görüşme de olmadı. Tamamen kasıtlı olarak yapılan bir haber”. İYİ Parti: "Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür."

Hasan Basri Akdemir’in KRT’deki kulis haberi şöyle:

“Twitter’ı açtım ve karşıma ‘Kulis’ başlığıyla bir haber çıktı.

Politikyol kaynaklı haber şöyle; “Erdoğan ile Akşener’in bayramlaşma görüşmesinde, Erdoğan İYİ Parti kongresi hakkında Akşener’e ‘Bırakmamanız daha isabetli olabilir’ dedi.”

Haberin doğruluğunu öğrenebileceğimiz iki kaynak var.

1: Cumhurbaşkanı Erdoğan 2: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Önce Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına sordum.

Aldığım cevap, “Kesinlikle söz konusu değil” oldu.

Sonra Meral Akşener’e en yakın iki kaynağa aynı anda sordum.

İkisinden aldığım cevapları birleştirip yazıyorum.

“Asla böyle bir konu yok. Böyle bir görüşme de olmadı. Tamamen kasıtlı olarak yapılan bir haber. Olağanüstü kongre kararını Genel Başkanımız kendisi aldı. ‘Aday değilim’ dedi. Konu onun için o gün kapandı. Aylardır organize bir şekilde atılan yaşan ve iftiraların bir yenisi de bu.”

İYİ Parti:

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklama ise şöyle: “Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür”

“Dün bayramlaşma programı kapsamında Sayın Cumhurbaşkanı ile Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener arasında nezaketen yapılan bir telefon görüşmesine ilişkin olarak gerçek dışı haber ve iddialar ortaya konulmuştur.

Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür.
Söz konusu haberlerin organize olarak yayılması ise İYİ Parti’nin kurumsal yapısına zarar vermeyi amaçlamaktadır. 

Gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu kamuyounun takdirlerine sunarız.”

Resim

- Advertisment -