Ana SayfaHaberlerErdoğan, Avrupalıların ve Amerikalıların zor hayatını hatırlattı: “Yiyeceklerini bulamıyorlar”

Erdoğan, Avrupalıların ve Amerikalıların zor hayatını hatırlattı: “Yiyeceklerini bulamıyorlar”

“Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye’de böyle bir sorun yok.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (9 Ekim) Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi temel atma ve Adana’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Pandemi nedeniyle ABD ve Avrupa ülkeleri dahil dünya ekonomilerinin küresel çapta sorunlar yaşadığını anlatan Erdoğan, bu sınavdan en başarılı çıkan ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu, Türkiye’de halkın ABD ve Avrupa’da yaşanan zorlukları yaşamadığını söyledi.

“Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi? Benzin yok benzin. Almanya’da kuyruklar, Fransa’da kuyruklar, yiyeceklerini bulamıyorlar, Türkiye’de böyle bir sorun yok” diyen Erdoğan, küresel düzeyde enerji, mal, hizmet fiyatları fahiş oranlarda arttığı halde bunları vatandaşlara üçte bir, beşte bir oranlarında yansıttıklarını söyledi.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CBS’e verdiği söyleşide de Türkiye’nin “özgürlükler noktasında ABD’den çok ileri” olduğunu söylemişti.

- Advertisment -