Ana SayfaHaberlerErdoğan, Bahçeli’nin davetine icabet etti: "Soylu yalnız değildir"

Erdoğan, Bahçeli’nin davetine icabet etti: “Soylu yalnız değildir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin “kimse üç maymunu oynamasın” uyarısından sonra bugün nihayet Sedat Peker’in başlattığı tartışmalara değindi ve Bahçeli’nin davetine icabet ederek Soylu’ya sahip çıktı: “Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir.” Erdoğan, Binali Yıldırım’ın oğluyla ilgili iddialar için de “tezgâh” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti TBMM Grup toplantısında Sedat Peker’in Türkiye gündemini sarsan yayınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Sözde babaların racon kestiği Türkiye yok artık’ dedi ve İçişleri Bakanı Soylu’ya sahip çıktı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

‘Sinsi operasyonu akamete uğratacağız’

“Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrar iklimini özellikle hedef alan çok yönlü saldırılar gerisinde özellikle gençlerimizi karamsarlığa sürükleme gayesi olduğu açıktır. Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimin terör örgütleriyle, suç çeteleriyle, yeminli Türkiye düşmanlarıyla yürüdüğünü milletimiz görüyor, biliyor. 90’ların istikrarsızlık dönemi 3 Kasım 2002 seçimleriyle sona ermiştir.”

“Sözde ‘baba’ların racon kestiği Türkiye yok artık”

“Geçmişte siyaseti ve toplum hayatını yönetecek, yönlendirecek derecede etki sahibi olan suç örgütlerini 19 yıl boyunca ellerindeki tüm imkânları alarak birer birer çökerttik. Hakkı gasp edilerek mağdur olan, canı ve malı tehdit altında bulunan vatandaşlarımızın tek başvuru merciinin güvenlik güçlerimiz ve yargı kurumlarımız olmasını sağladık. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendinden menkul, cafcaflı lakaplarla anılan sözde ‘baba’ların racon kestiği Türkiye’yi, hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik.”

“İçişleri Bakanımızın yanındayız ve yanında olacağız”

“Ülkede mikserler var. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Hedefin İçişleri Bakanımız değil, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası gayretleri olduğunu anlamak için kullanılan araçlara ve kullananların siluetlerine bakmak yeterlidir.”

‘Binali Yıldırım’ın hedef alınması niyeti gösteriyor, tezgâhı bozacağız’

“Ülkemizde yıllarca bakanlık, başbakanlık ve meclis başkanlığı yapmış, partimizin genel başkanlığını yürütmüş Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Şimdiye kadar nasıl şahsımız, partimiz ve çalışma arkadaşlarımız üzerinden ülkemize yönelik saldırıya eyvallah etmediysek, bu tezgâhı da bozacağız. Hiç endişeniz olmasın.”

“Suç çetesi mensuplarını ülkemize getirip yargıya teslim edeceğiz”

“Suç çetelerinin mensuplarını dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar takip ediyoruz. Tıpkı, FETÖ’cüler, PKK’lılar gibi. Bu suçluları da ülkemize getirip yargıya teslim edene kadar peşlerini bırakmayacağız. Esasen suç örgütü mensuplarının yalan ve iftiralarına karşı gereken cevaplar muhatapları tarafından zaten verilmiştir. Bununla kalınmamış; tarafların başvuruları üzerine Ankara ve İstanbul Anadolu yakası başsavcılıkları da gereken tahkikatlara başlamıştır. Geçmişten bugüne hiçbir iddia ve itham ortadan bırakılmayacak. Her şey yargı tarafından araştırılıp, tüm yalanlar iftiralar ortaya dökülecektir. Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Siyaseti dizayn gayretleri hız kazandı, bu yöntemi FETÖ kullanmıştı”

“Suç örgütleri mensuplarını kullanarak yalanları ve iftiralarıyla kamuoyunu esir almaya, yönlendirmeye, devleti ve siyaseti dizayn etmeye heveslenenlere aradıkları fırsatı bugüne kadar vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Eski Türkiye’nin hastalığı olan siyaseti ve toplumu suç çeteleri, terör örgütleri, medya mecraları, çeşitli isimler altındaki uluslararası kuruluşlar eliyle düzenleme gayretlerinin yeniden hız kazandığını görüyoruz. Bu yöntemi FETÖ da güvenlik birimleri ve yargı içindeki mensupları vasıtasıyla elde ettiği malzemeleri dilediği gibi şekillendirmek suretiyle uzunca bir süre sinsice ve pervasızca kullanmıştır.”

“Suç örgütleri üzerinden siyasi sonuçlar üretme peşindeler”

“Ülkemizi suç örgütleri üzerinden hem içeride hem uluslararası alanda kıskaca almak ve bundan siyasi sonuçlar üretmek peşindeler. Sosyal kaos denemeleriyle, terör örgütleriyle, darbe girişimleriyle, ekonomik tuzaklarla başarılamayan değişimin siyasete müdahaleyle yapılacağını söyleyenler olduğunu hepiniz biliyorsunuz.”

“Boşuna uğraşmayın seçim Haziran 2023’te”

“Ortada makul, mantıklı, sahici hiçbir sebep olmadığı halde, seçimin 2023’te yapılacağını defalarca tekrarlamış olmamıza rağmen erken seçim teranesi tutturanların sufleyi nereden aldıkları açıktır. Boşuna uğraşmayın, seçim Haziran 2023’tür. Gazı fazla kaçırıp, seçimle veya seçimsiz iktidar sözü edenleri de unutmamak gerekiyor.”

“Muhalefet kendini kullandırdıkça çetelere gün doğuyor”

“Dün vesayet güçlerinden, terör örgütlerinden, kirli ekonomik aktörlerden; bugün suç çetelerinden medet umacak kadar çapsız, sığ, ilkesiz, ufuksuz bir muhalefet anlayışı vardır. Kendini kullandırmaya, ülke düşmanlarının değirmenine su taşımaya, milletin umutlarını küçük hesaplarına meze etmeye bu kadar gönüllü bir muhalefetin olduğu yerde terör örgütlerine de çetelere de gün doğuyor.”

- Advertisment -