Ana SayfaHaberlerErdoğan “başlarına çalacağız” demişti: Irkçılık karşıtı mitinge karşı örgütlenen mülteci karşıtlarının eylemi...

Erdoğan “başlarına çalacağız” demişti: Irkçılık karşıtı mitinge karşı örgütlenen mülteci karşıtlarının eylemi iptal edildi, savcılık soruşturma açtı

ÖZGÜR-DER’in bugün Fatih Saraçhane Parkı’nda düzenleyeceği ırkçılık karşıtı mitinge karşı Müdafaa Hareketi tarafından aynı yer ve saatte düzenleneceği açıklanan “Milli Müdafaa Mitingi” iptal edildi. Hareketin organizatörlerinden Rauf Köse, eylemin ‘provoke edilebileceği’ gerekçesi ile Saraçhane Parkı’ndan Abide-i Hürriyet’e alındığını duyurdu. Zafer Partisi ise bu eylemlerle hiçbir ilişkisi olmadığını ve hiçbir üyesinin bu eylemlere katılmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Eylül’de yaptığı konuşmada “Sosyal medyada örgütlenen üç-beş şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını başlarına çalacağız" demiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Müdafaa Hareketi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) bugün (16 Eylül) İstanbul Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda “Irkçılığa karşı kardeşliği yükseltelim” mitingi düzenleyecek.

ÖZGÜR-DER’in bu mitingi, günlerdir sosyal medyada çeşitli tartışmalara konu oldu.

İlk olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ twitter hesabından, “Türk Milletine karşı yapılan azınlık ve mülteci ırkçılığını da protesto edin bende katılayım. Sizin derdiniz ırkçılıkla mücadele deği Türk düşmanlığı” yazdı.

Ardından kendilerine ‘Müdafaa Hareketi’ adını veren bir grup; 13 Eylül’de yayınladığı isimsiz bir bildiri ile ÖZGÜR-DER ile aynı gün, aynı saat ve aynı yerde bir karşı miting yapacağını açıkladı.

Müdafa Hareketi üyesi olan Rauf Köse ise ÖZGÜR-DER’in miting afişini alıntılayarak, “İstilayı meşrulaştırmaya çalışan bu hayasız eyleme mutlaka en sert şekilde tepki gösterilmelidir. İstanbul’da yaşayan vatansever Türk milliyetçisi arkadaşlarla bu işgale övgü eyleminin huzur içinde yapılmaması için Türk düşmanlarına her türlü fikri, fiziki müdahalede bulunacağız” yazdı.

Aynı gün, Zafer Partisi Sözcüsü Uğur Batur, Müdafaa Hareketi’nin tweetini alıntıladı ve eylemin Zafer Partisi ile ilgili olmadığını yazdı:

“Zafer  Partisi bu tür provokasyona açık çağrılara itibar edilmemesi için değerli Türk kamuoyunu uyarıyor. Hiçbir vatansever sonu çatışma ile bitme ihtimali olan bir senaryo içinde yer almamalıdır.”

14 Eylül Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sosyal medyada örgütlenen üç-beş şarlatanın milletimizi birbirine düşürerek ülkemizi yangın yerine çevirme çabalarını başlarına çalacağız” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasını müteakiben Müdafaa Hareketi hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından TCK’nın 216. maddesi kapsamında soruşturma başlatıldı.

Dün ise (15 Eylül) Müdafaa Hareketi, “eylemin provoke edilebileceği” gerekçesiyle Saraçhane’de düzenleyecekleri karşı eylemi iptal ettiklerini, onun yerine aynı gün ve saatte Abide-i Hürriyet meydanında mitinglerini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Eylemin organizatörlerinden Rauf Köse, iptal ile ilgili şunları yazdı:

“İstanbul Saraçhane Parkında yapılacak olan etkinlik iptal edilmezse milli vicdanda devletin içine düştüğü durum sorgulanacak, Türk milletine reva görülen zulmün bitirilmesi için söylem ve yöntemler yeniden gözden geçirilecektir. Milli Müdafaa Mitingleri tüm yurtta yapılacaktır!”

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Saraçhane Parkı’ndan Abide-i Hürriyet meydanına alınan eyleme Zafer Partisi’nin hiçbir şekilde dahil olmadığı ve hiçbir üyesinin de katılmayacağını açıkladı.

- Advertisment -