Ana SayfaHaberlerErdoğan cami, bayram dinlemedi: “Muhalefet Diyanet’i kaldıracakmış, bunları 14 Mayıs’ta siyasi mevta...

Erdoğan cami, bayram dinlemedi: “Muhalefet Diyanet’i kaldıracakmış, bunları 14 Mayıs’ta siyasi mevta haline getireceğiz”

Ayasofya’da bayram namazını kılan Erdoğan, ardından restorasyonu biten Sultanahmet’i açtı. Caminin bahçesinde miting yaptı, muhalefeti Diyanet’i kaldırmaya çalışmakla suçladı: “Muhalefet ne diyor, gelince Diyanet'i kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Yuh yetmez, 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz.” Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a cevap verdi: "Diyanet'i kapatmaya kimsenin gücü yetmez." Millet İttifakı partilerinin böyle bir vaadi bulunmuyor. Diyanet’in yerine inanç başkanlığı kurmayı TİP ve YSP vaad ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ayasofya’da kıldı ve namazından ardından restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Camii’nin açılış töreninde konuştu.

Muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kaldıracağını iddia eden Erdoğan şunları söyledi:

“Muhalefet ne diyor, gelince Diyanet’i kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye birşey kuracaklarmış.”

Yuh yetmez, 14 Mayıs’a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz. Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenebilir mi? 14 Mayıs bunların sonu olmalı.“

Fakat Erdoğan’ın söylediği vaat Altılı Masa’daki hiçbir parti tarafından dile getirilmedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılıp İnanç Başkanlığı’nın kurulması HDP (YSP) ve TİP’in vaatleri arasında yer alıyor.

Kılıçdaroğlu: “Kimsenin gücü yetmez”

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi: “Diyanet’i kuran CHP. Hiç kimsenin gücü Diyanet’i kapatmaya yetmez.”

- Advertisment -