Ana SayfaHaberlerErdoğan, Central Park’ta yürüyüş yaptı: Kadın hahamla sohbet etti, bir Amerikalıdan sigarayı...

Erdoğan, Central Park’ta yürüyüş yaptı: Kadın hahamla sohbet etti, bir Amerikalıdan sigarayı bırakmasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye ABD Büyükelçisi Murat Mercan ile birlikte Central Park’ta yürüyüşe çıktı. Parkta bulunan turistler ve Amerikalılar Erdoğan ile fotoğraf çektirdi, konuşmak ve tanışmak için sıraya girdi. Erdoğan ile el sıkışanlar arasında LGBT haklarını savunan kadın haham Rachel Goldenberg, İzmir’den ABD’ye göç eden Amerikalılar, Arnavut turistler de vardı. Erdoğan, sigara içen bir Amerikalı’nın eşine “sigarayı bıraksın, içmesin” diye telkinde bulundu. Bir Amerikalı Erdoğan’a “tahıl anlaşması ve drone’lar ve NATO’yu güçlendirdiği için” teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve TABD Büyükelçisi Murat Mercan ile birlikte Central Park’ta yürüyüşe çıktı. Parkta bulunan turistler ve halk ile fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’un Queens bölgesinde görev yapan liberal bir kadın haham olan Rachel Goldenberg ile sohbet etti.

Ardından bir banka oturan Erdoğan, kendisiyle tanışıp fotoğraf çektirmek isteyenlerle sohbet etti. Bir Amerikalı “Tahıl anlaşması, drone’lar ve NATO’yu güçlendirdiği” için Erdoğan’a teşekkür etti. Siyah Amerikalı bir çift ise “Kapadokya’ya geldik” diyerek Türkiye ziyaretinden bahsetti. Ardından tekrar yürümeye başlayan Erdoğan yolda gördüğü siyah bir aile ile tanıştı, sigara içen Amerikalı erkeği görmesi üzerine eşini uyardı: “Sigarayı bıraksın, söyleyin içmesin.”

Erdoğan ile fotoğraf çektirmek isteyen iki kadın İzmir’den göç ettiklerini belirtti, bir kadın “bu nedenle aramızda bağ olduğunu hissediyorum” dedi. Erdoğan, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen Arnavut turistlere Arnavutluk Başbakanı olan “Edi Rama”yı hatırlattı.

- Advertisment -