Ana SayfaHaberlerErdoğan CNN’e konuştu: “Enflasyon faizle birlikte düşecek"

Erdoğan CNN’e konuştu: “Enflasyon faizle birlikte düşecek”

CNN International’a konuşan Erdoğan, ikinci turu kazanması halinde faiz indirmeye devam edeceklerini açıkladı: “Beni seçimlerden sonra izleyin; enflasyonun faizle birlikte düşeceğini göreceksiniz.” Erdoğan, Sinan Oğan’ın “Daha sıkı bir mülteci politikası olan adaya destek vereceği” açıklamasının hatırlatılması üzerine "Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International’dan Becky Anderson’ın sorularını yanıtladı.

Anderson’ın “Seçilmeniz durumunda Biden yönetimi ile çalışacak mısınız ve çalışabilir misiniz?” sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Onda hiç şüphe yok. Biden ile çalışırım. Eğer Biden giderse, yerine gelecek kim olursa olsun onunla da çalışırım” dedi.

“Batı, Rusya’ya karşı dengeli bir yaklaşım sergilemedi”

Batı’nın, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına yönelik yaklaşımı ile hemfikir olmadığı yönündeki sözleri sorulan Erdoğan, “Batı, dengeli bir yaklaşım sergilememiştir. Rusya gibi bir ülkeye karşı dengeli bir yaklaşım sergilemelisiniz. Örneğin, tahıl koridoru girişimi… Biz burada sadece Batı’nın çıkarlarını ve ihtiyaçlarını değil, Afrika ülkelerinin çıkarlarını ve ihtiyaçlarını da düşündük” yanıtını verdi.

“Putin ile özel ilişkimiz sayesinde mümkün oldu”

Rusya-Türkiye ilişkileri için “Batı’nın yaptığı gibi Rusya’ya yaptırım uygulayacak noktada değiliz. Batı’nın yaptırımları bizi bağlamıyor. Biz güçlü bir ülkeyiz ve Rusya ile olumlu bir ilişkimiz var. Rusya ve Türkiye’nin mümkün olan her alanda birbirine ihtiyacı var” diyen Erdoğan, Rusya ile tahıl koridoru anlaşmasının iki ay daha uzatılması için de “Putin ile özel ilişkimiz sayesinde mümkün oldu” diye konuştu.

“Faiz indirmeye devam edeceğiz”

Erdoğan, ‘enflasyonu düşürmek için politika faizini düşürme’ politikasına devam edileceğini “Lütfen beni seçimlerden sonra izleyin; enflasyonun faizle birlikte düşeceğini göreceksiniz” sözleriyle açıkladı. ‘Bunun ekonomi politikalarında değişiklik olmayacağı anlamına mı geldiği’ sorusuna “Kesinlikle” diye yanıt verdi.

“Sinan Oğan’ın isteklerine boyun eğmeyeceğim”

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde beş oy alan Sinan Oğan’ın ‘daha sıkı bir mülteci politikası olan adaya desteğini açıklayacağını’ hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Ben bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim” yanıtını verdi. 

- Advertisment -