Ana SayfaHaberlerErdoğan-Bahçeli görüşmesi bir saat sürdü: Erdoğan’ın Özel’le görüşmesi ele alındı

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi bir saat sürdü: Erdoğan’ın Özel’le görüşmesi ele alındı

Erdoğan ile Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı’ndaki basına kapalı görüşmesi 50 dakika sürdü. Görüşmede, Erdoğan’ın CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile görüşmesinin de ele alındığı öğrenildi. Erdoğan, görüşmeden önce partisinin grup toplantısında, muhalefete yüklenerek “Cumhur İttifakı’nın bir üyesine yapılan saldırı ittifakın birliğine yapılmıştır. MHP ile omuz omuzayız” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı’nda kabul etti.

Erdoğan ile Bahçeli arasında saat 16.05’te başlayan görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşmenin Cumhur İttifakı’yla ilgili kamuoyundaki tartışmalar devam ederken ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı davasının başlayacağı 1 Temmuz’dan hemen önce yapılması dikkat çekti.

Hükümete yakın medyadaki haberlere göre; görüşmede, yeni anayasayla ilgili çalışmaların yanı sıra yerel seçimler sonrası başlayan siyasette “normalleşme” tartışmaları ile Erdoğan’ın, 11 Haziran’da CHP Genel Merkezi’nde CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı görüşme de ele alındı.

“’Normalleşme’ çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır”

Erdoğan, Bahçeli’yle görüşmesinden saatler önce partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, Cumhur İttifakı’yla ilgili tartışmalara değinerek muhalefete yüklenmişti.

Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleşme’ çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır.

“Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında şunu iyi bilin siyasi ittifak olmaz; uzlaşma olur, normalleşme olur ama ittifak olmaz.

“Biz yapıcı davranırken, CHP Genel Başkanı siyaseti gerilime sürüklemeye çalışıyor”

“Muhalefetin çabalarımıza nasıl karşılık verdiğini hepiniz görüyorsunuz. Biz ülkemizin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken, CHP Genel Başkanı’nın nezaket üslubunu da aşarak siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını bütün milletimiz yakından izliyor.”

“Diyaloğa şans tanıma arzumuz Cumhur İttifakı’na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğimiz anlamına gelmez. Edepli olmamız edepsizliklere göz yumacağımız anlamına asla gelmez. Yumuşak başlıyız ama kimse unutmasın boynu çekilecek uysal koyun da değiliz.

“Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın. Nereden geldiği, nereye gittiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Suç ortağı arayanlar bize çamur atmadan önce kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar. Biz ülkeye hayrı olmayan münakaşalara girmemeye özen gösteriyoruz. Muhalefetten de normalleşmelerini bekliyoruz.

“MHP ile omuz omuza yürüyoruz”

“Cumhur İttifakı, Türkiye’nin bekasının teminatı olmuştur. Yol arkadaşımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz.

“Cumhur İttifakı her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa bile Türkiye adına birdir tek yürektir tek ruh tek vücuttur.

“Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı ittifakın birliğine saldırıdır”

“Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı ittifakın birliğine yapılmıştır. Bu saldırılara eyvallah demeyiz. Oynanan oyunun farkındayız. İtibar suikastlarıyla bitleri kanlanan FETÖ’nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz.

“Gerek sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz. Bunların meselesi MHP’den ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir bütündür sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz.”

- Advertisment -