Ana SayfaHaberler“Erdoğan; Davutoğlu ve Babacan için, ‘İçimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmaya çalışıyorlar’ dedi”

“Erdoğan; Davutoğlu ve Babacan için, ‘İçimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmaya çalışıyorlar’ dedi”

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, telefonla kendisini arayan ve Babacan’la ilgili yazısı için tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini aktardı: “Bunlar içimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmak istiyorlar, hainler.”

Abdülkadir Selvi, Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmasının içeriğini CNN Türk’te şu sözlerle anlattı:

“Sayın Cumhurbaşkanı salı günü akşam saatlerinde aradı, 19.25’di. Çok yoğundu. Özellikle Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail’in saldırılarının arttığı bir dönemdi. ‘Bunlar’ dedi ‘içimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmak istiyorlar.’ Bunun üzerine ben de ‘ikisine (Davutoğlu ve Babacan) hain mi diyorsunuz’ dedim. ‘Hainler. İkisi de içimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmak isteyenlere destek oluyorlar’ dedi. Ben hangi konuyu sorsam oradan mutlaka bu Davutoğlu ve Babacan için bir değerlendirme yaptı. İsrail Mescid-i Aksa’yı bombalarken, küresel sistem de içimizdeki Mescid-i Aksaları yıkmak istiyor, onlar da bunun içinde yer alıyor şeklinde bir yere oturtmuş.”

Abdülkadir Selvi, Hürriyet’teki köşesinde de aynı görüşmede Erdoğan’ın sözlerini şöyle anlatmıştı.

“Kısa konuşmamız sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir cümleyi iki kez kullanması dikkatimi çekti. Mescid-i Aksa’ya saldırıları konuşurken, Cumhurbaşkanı “İçimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak isteyenlere karşı yazınız çok güzel oldu” dedi. “Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar” dedi. Peki uluslararası sistem Erdoğan’ı neden yıkmak istiyor, Erdoğan’ı tasfiye planında yer alanlar neye hizmet ediyor? Erdoğan bir cümle ile yanıtını verdi.

“Bunlar da içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak istiyorlar.” 

Yazıyı okumak için: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/cumhurbaskani-erdoganla-telefonla-ne-konustuk-41809882

- Advertisment -