Ana SayfaHaberlerErdoğan duyurdu: Devlet, ayda 0,99 faizle 2 milyona kadar 10 yıllık konut...

Erdoğan duyurdu: Devlet, ayda 0,99 faizle 2 milyona kadar 10 yıllık konut kredisi verecek

“İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Vatandaşlarımızın hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiklerini biliyoruz. Bir yandan enflasyonu dizginleyecek adımlar artarken; alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.  Elektrik desteği için iki buçuk milyon haneye kaynak tesis ettik.” 

“Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Çalışmak isteyen hiçbir yurttaşımızın boynunun bükük kalmaması anlayışıyla ekonomimizi yürütüyoruz.”

“Enerji fiyatlarındaki 10 kata çıkan artışlar ciddi fiyat artışlarına yol açıyor. Bazı ürünlerdeki artış, enflasyonla izah edilemeyecek durumdadır. Tamamen aç gözlülükten kaynaklanan fiyat artışları ahlak meselesidir. Dengesiz fiyatlamalara karşı mücadele ediyoruz. Stokçuluk ile ilgili cezaları da düzenliyoruz.”

Konut almak isteyen ve konut yapan firmalarımızla ilgili müjdemiz var. Ülkemizde 1 milyon üzerindeki konutla vatandaşlarımızı uygun şartlarla ev sahibi yapmıştık. Son dönemde küresel ekonomide ham madde fiyatlarında görülen fahiş yükselişlerle konut satışlarında azalmalar yaşandı. Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paket getiriyoruz.”

“İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz. İkinci paket konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanabilecekler. Üçüncü paket inşaat sektörüne yöneliktir. Mayıs başı itibarıyla yüzde 40’ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık.”

“TOKİ’nin projelerine de hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ’ye 30 milyar TL’lik destek sağlayacağız. TOKİ’nin projelerine de hız veriyoruz. Düşük gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik projeler için TOKİ’ye 30 milyar TL’lik destek sağlayacağız. Rezerv alanlarla yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlarda 5 yıl süreyle satışına izin verilmeyecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları konut arzını artırmak için vereceğimiz diğer bir alandır. Vatandaşlarımızı hızlı güvenli ve ekonomik şekilde konut sahibi yapmayı amaçlayan bu destek ve konut adımlarının hayırlı olmasını diliyoruz.”

“Devletimizin sınırları başkadır, milletimizin gönül sınırları başkadır”

“Bin yıl vatanımız Anadolu, çeşitli nedenler farklı coğrafyalardan gelen insanlara yuva olmuştur. Bu topraklarda yaşayanlar canını korumak için gelen kimseyi ötekileştirmemiştir.” 

“Hep birlikte vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı korumak, ülkemizi geliştirmek, milletimizi kalkındırmak için çalıştık. Gerektiğinde Çanakkale’den 15 Temmuz’a vatanımız uğruna canımızı vermekten çekinmedik. Sık sık dile getirdiğimiz gibi devletimizin sınırları başkadır milletimizin gönül sınırları bambaşkadır.” 

“Resmi sınırlarımız kimi ile bir asrı aşkı süredir farklı olsa da bu kardeşlerimizle olan gönül bağımızı koparmadık. Cumhuriyeti kurduğumuzda gönül coğrafyalarımızdan milyonlarca insan ülkemize geldi. Öyle ki cumhuriyetimizin ilk dönemindeki nüfusumuzun yarısı sınırlarımızın dışından gelenlerden oluşuyordu.”

“Göndereceğiz diyorlar. Bunları yapmaya hiçbirinizin gücü yetmez. Biz ensar kültür ile yetişmişiz. Şu anda 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir, sahip çıkacağız Bay Kemal. Senin ortakların PKK terör örgütünün mensubu olsun. Sen onlarla Ankara’dan İstanbul’a yürümeye devam et.”

“Asla taviz vermeyeceğiz. Suriye’deki karışıklarının ardından 4 milyon kişi ülkemize geldi. Şimdi briket evleri yapıyoruz. Çatışmaların hala devam ettiği, siyasi birliğin henüz sağlanamadığı Suriye’nin istikrara kavuşması için her şeyi yapıyoruz.”

“Türkiye bu yükün büyük bir bölümünü üstlenmek durumunda kaldı. Geçtiğimiz yıl Suriye topraklarında 100 bin briket ev yapma projesini başlattık. Bu sayıyı daha da arttırmamız mümkün olabilir.” 

“Gerekli imkanlarını sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul sayıya düşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın”

“Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Suriye topraklarında 13 ayrı yerde 200 bin konut inşa edilmesini sağlıyoruz. Amacımız hala ülkemizde yaşayan 1 milyon Suriyeli’nin bu şehirlere dönüşünü sağlamaktır.” 

“Batı ülkeleri terör örgütlerine tırlarla araç gereç gönderdi. Suriye topraklarını kana bulayan strateji sonrası Suriye terör örgütlerinin cirit attığı bir bölgeye dönüştü.”

“Hangi ülkeden gelirse gelsin tüm yabancıların oturma ve çalışma düzenlerini belirli kurallara bağladık. Uymayanları da yolluyoruz. Afganistan başta olmak üzere çatışmaların yaşandığı her yerde benzer tablolar ortaya çıkmaktadır.”

“Çeşitli yollarla sınırlarımıza giren ve ülkelerine geri gönderdiğimiz kişi sayısı 2016’dan beri 320 bini aşmıştır.” 

“Savaşın başlamasıyla Ukrayna’dan farklı ülkelere geçen kişi sayısı 4 milyonu aştı. Ülkemize gelen Ukrayna’lı sayısı 100 bin. Mülteci sorunu tüm dünyanın sorunudur. Bu krizi yönetmeyi başarabilen ender ülkelerden biriyiz.”

“Bu ülkeye tek parti iktidarının yaşattığı Boraltan olayını bir daha yaşatmayacağız.”

“Ülkemize gelenlere kendi vatandaşlarımıza sağladıklarımızın dışında herhangi birşey yapmadık.”

“Gönüllü dönüşler için gerekli imkanlarını sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul sayıya düşeceğinden kimsenin şüphesi olması.”

- Advertisment -