Ana SayfaHaberlerErdoğan: "Ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu kısa sürede oluşturduk"

Erdoğan: “Ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu kısa sürede oluşturduk”

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan: "Muhalefetin, milletin tercihine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor. Demokratik kazanımları güçlendirmek daha doğru olacaktır. Bugün de her türlü müsbet teklife ve yapıcı eleştiriye açığız. (...) Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasadan hep birlikte kurtaralım istiyoruz. Türkiye artık bunu gerçekleştirebilecek siyasi atmosfere kavuşmuştur. 14 ve 28 Mayıs seçimleriyle Türkiye, artık yeni bir lige yükselmiştir. Görev süremizde ittifak ortaklarımızla Türkiye'yi sivil bir anayasaya kavuşturmak için çalışacağız."

Yeni kabinenin 8 saat süren ikinci toplantısı bitti. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de açıklama yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türk siyasetinde gerçekleştirdiği tarihi dönüşüme şahit olduk. Belirsizliğin tamamen geride bırakılması, önemli bir başarıdır. Siyasi istikrar ortamı, yeni sistemle kurumsallaştı. Başlı başına bu bile büyük bir devrim.

“Türkiye’ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa tarih oldu. En büyük pay vatandaşlarımıza ait. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs’ta iki kez ortaya koyduğu iradesiyle eski sisteme dönüş önerilerini reddetti. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapandı.

“AK Parti’nin kırsal kesimlerden aldığı oyla kazandığını iddia edecek kadar ileri gittiler. Siz bu millete böyle hakaret ediyorsunuz, bu millet de size hak ettiğini veriyor. 14 Mayıs hıncını deprem bölgesindeki 28 Mayıs’ı da kırsaldaki vatandaştan çıkardılar. Vatandaşı 500 liraya oyunu satmakla itham etmenin hiçbir izahı yoktur. Altı okundan biri Halkçılık olan bir partinin genel başkanının bunu söylemesi, skandaldır.

“Seçmeni suçlama hastalığından bir an önce kurtulmalarını diliyoruz. Muhalefetin artık milletin tercihine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor. Demokratik kazanımları güçlendirmek daha doğru olacaktır. Bugün de her türlü müsbet teklife ve yapıcı eleştiriye açığız.

“Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasadan hep birlikte kurtaralım istiyoruz. Türkiye artık bunu gerçekleştirebilecek siyasi atmosfere kavuşmuştur. 14 ve 28 Mayıs seçimleriyle Türkiye, artık yeni bir lige yükselmiştir. Görev süremizde ittifak ortaklarımızla Türkiye’yi sivil bir anayasaya kavuşturmak için çalışacağız.

“Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemelerini erken alıyor ve 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz. 19 milyar lira ödeme yapacağız.

“Asgari ücret komisyonu görüşmelere başladı. Tüm tarafların içine sinecek bir uzlaşmaya varılacağına inanıyorum.

“Ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu kısa sürede oluşturduk.

“İlham Aliyev kardeşimle yaptığımız görüşmelerde ikili ilişkileri geliştirme yönünde birçok karar aldık. Türkiye- Azerbaycan Üniversitesi kurulmasına büyük önem veriyoruz.

“Depremde zarar gören OSB’ler ve fabrikaların hasar tespit taramalarını tamamladık, bölgede üretim çarklarının yeniden dönmesi için bir adım daha atıyoruz. 2430 hektarlık alanda 11 yeni alanı daha sanayi sahası ilan ediyoruz. Deprem sonrasında ilan edilen sanayi sahası sayısını 18’e yükseltiyoruz.”

- Advertisment -