Ana SayfaHaberlerErdoğan eski AK Partililere teşekkür etti, “Sayın Kılıçdaroğlu” dedi

Erdoğan eski AK Partililere teşekkür etti, “Sayın Kılıçdaroğlu” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 21.kuruluş yıldönümü kutlama töreninde hangi gerekçeyle olursa olsun partiden ayrılan herkese hizmetleri için teşekkür etti. 21 yılda ilk kez Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinliklerine katılan Erdoğan, “ırkçı ve mezhepçi nefrete” izin vermeyeceğini söyledi. Partisinin 2053 vizyonundan şaşmadığını “Bu ülke için daha yapacak çok işimiz var” sözleriyle anlatan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bu kez “Bay Kemal” değil, “Sayın Kılıçdaroğlu” diye seslenerek yüklendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen AK Parti’nin 21.kuruluş yıldönümü kutlama töreni programında konuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de katıldığı “Millete hizmet yolunda bir olduk, 21 olduk” temalı programa; kadınların, gençlerin ve çocukların katılımının yoğunluğu dikkat çekti.

AK Partili gençlerin “Vur vur inlesin, altılı masa dinlesin” sloganları arasında kürsüye çıkan Erdoğan, AK Parti’nin 21 yıl önce siyaset sahnesine adım atıp, Türkiye’de yeni bir dönemi başlattığını ve Türkiye’yi “uçurumun eşiğinden kurtardığını” söyledi. Erdoğan’ın partiden ayrılan herkese hizmetleri için teşekkür etmesi dikkat çekti:

“Ne sebeple olursa olsun bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Son nefesine kadar bir büyük davanın bugünkü bayraktarı olan AK Parti saflarında sadakatle hizmet etme kararlılığında olan milyonlarla birlikte biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan konuşmasında “Herkes gibi biz de bir gün bu fani alemden göçüp gideceğiz. Malum 2 metreküplük bir mezar bekliyor bizi. Ve geride tıpkı bugün bizim ecdada yaptığımız gibi nesiller boyunca hep hayırla yadedilmemizi sağlayacak eserler, hizmetler, başarılar, zaferler bırakmış olmayı ümit ediyoruz” dedi.

“Irkçı ve mezhepçi nefrete müsaade etmeyeceğiz”

Ankara’da cemevlerine yapılan saldırıların ardından ilk kez bir cemevinde iftara katılan ardından Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri için Nevşehir’e giden Erdoğan, açılıma devam mesajı verdi:

“Son günlerde ne belirsiz tiplerce körüklenmek istenen ırkçı, mezhepçi nefretin, milletimizin birliğini, kardeşliğini zedelemesine müsaade etmeyeceğiz.

Eşref-i mahlukat olan insanı renginden, kimliğinden dolayı hor gören Ebu Cehil zihniyetinden milletimizi ne pahasına olursa olsun korumakta kararlıyız.

Kapı kapı dolaşarak muhalefetin yalanları karşısında hakkı yukarda tutarak yürüyeceğiz. Yol arkadaşlarımdan İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali var gücüyle çalışmalarını bekliyorum.”

“Tek sermayeleri Tayyip Erdoğan husumeti”

Konuşmasında daha çok gençlere seslenen, “2023 gençliğimizin patlama yılı olacak” diyen Erdoğan, seçimlerde gençlerden beklentisini yüksek tuttuğu mesajı verdi:

“Gençler unutmayın, omuzlarınızda ağır bir yük taşıyorsunuz. Sadece 85 milyon değil, gönül coğrafyamızdaki yüz milyonlarda kardeşimizin umudunu taşıyorsunuz.

Erdoğan, başta CHP olmak üzere muhalefetin kurduğu altılı masanın tek sermayesinin AK Parti, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı olduğunu söyledi:

“Bizim 2023 hedeflerimizin karşısına tek parti CHP’si devrinin zulüm ve sefalet uygulamalarını güzellemeleriyle çıkanlara artık kimse itibar etmiyor. Yine bizim 2053 vizyonumuzun karşısına inşa ettiğimiz eserleri yıkma, yaptığımız hizmetleri tersine döndürme vaadiyle çıkanlara kimse kulak vermiyor. Tek sermayesi AK Parti, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan husumeti olanlar, sadece her tarafı buram buram manipülasyon kokan sosyal medya mecralarında ve Türkiye düşmanı çevrelerde revaç buluyor. Tabii bir de bunların yanında PKK’sından Fetö’süne tüm terör örgütleriyle, bunların sivil görünümlü uzantıları var.

Şahsi hırslarının ürünü ajandaları sebebiyle, bunların kurduğu masaya payanda olanlara sadece acıyoruz.”

“Bay Kemal” gitti, “Sayın Kılıçdaroğlu” geldi

Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’yi büyütme esasına dayalı ekonomi modelinin gerçekçi bir uygulama planına sahip olduğunu anlattı. Ankara’da ikinci şehir hastanesinin açılacağı, 2023’ün ilk çeyreğinde TOGG otomobilinin yollarda olacağını anlatan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenirden “Bay Kemal” çıkışı yapmadı, “Sayın Kılıçdaroğlu” ifadesini kullandı:

“Üniversite olmayan il kalmadı. Her il ve ilçede hastanelerimiz var. Sayın Kılıçdaroğlu, sen SGK’nın başındaydın. Allah aşkına çık –şu hastaneyi de ben yaptım- de ya. Ben 75 kişilik sınıflarda okudum. Şimdi ise yavrularımız 20 kişilik sınıflarda. 76 üniversite devraldık, şimdi 208 var. CHP faşist zihniyeti –ne gerek var- diyor. Bunların mantığı bu.

Yanılmıyorsam Tatlıses’e sormuşlardı hangi üniversiteyi bitirdiğini. O da –Oxford vardı da, okumadık mı- demişti. Biz bunu dedirtmek istemiyoruz. Öğrencilerin ayağına doçentlerimiz geliyor, bulundukları ilde dersini veriyor.”

Erdoğan, “Daha yapacak çok işimiz, verecek çok hizmetimiz” var sözleriyle 2023 seçimlerine olan iddiasını büyüttü, partililere “Kardeşlerim önümüzde 9 ay var” diye seslenmesi de, seçimler için Mayıs sonu, Haziran başına işaret olarak algılandı. AK Parti ile MHP, seçimlerin 18 Haziran 2023’te yapılmasını planlıyor.

- Advertisment -