Ana SayfaHaberlerErdoğan ile Herzog telefonda görüştü: İsrail medyası: Terör saldırılarını kınadı. Türkiye medyası:...

Erdoğan ile Herzog telefonda görüştü: İsrail medyası: Terör saldırılarını kınadı. Türkiye medyası: Mescid-i Aksa için hassasiyet istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü. Görüşmeyi İsrail medyası Erdoğan’ın İsrail’de 11 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını kınaması üzerinden verirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erdoğan’ın Ramazan boyunca Filistinlilerin Mescid-i Aksa’da özgürce ibadet edebilmesi konusunda İsrail makamlarının hassasiyetlerini sürdürmesini beklediğinin altını çizdi. Her iki lider Ramazan, Pesah, Paskalya öncesi bölgede sükuneti korumanın önemine değindi. Erdoğan görüşmede ayrıca koronavirüse yakalanan İsrail Başbakanı Bennett’e acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre iki liderin  telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrailli sivillere yönelik son günlerde gerçekleşen terör saldırılarını “kuvvetli bir şekilde kınadı”. Erdoğan ayrıca yaslı İsrail ailelerine taziyelerini iletti. Görüşmede iki lider Ramazan, Pesah, Paskalya öncesi bölgede sükuneti korumanın önemine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca telefon görüşmesinde koronavirüse yakalanan İsrail Başbakanı Bennett’e acil şifalar diledi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Erdoğan-Herzog görüşmesinde ‘özellikle enerji alanında tesis edilecek sinerjinin müşterek mefaat olduğunun dile getirildiği’ belirtildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ve Filistin’den yapılan sağduyulu beyanların kıymetli bulunduğu ve Filistinlilerin Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’ya ya da İsrail’e girmelerinin engellenmemesi gerektiği, Ramazan ayının son 10 gününde de Mescid-i Aksa’nın 24 saat ibadete açık tutulup gayrimüslimlerin camiye girişinin yasaklanması konusunda İsrailli makamlardan hassasiyetlerini sürdürmelerini beklediği ifade edildi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve tüm Musevilerin Hamursuz Bayramı’nı kutladığı ifade edildi. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da Ramazan ayı vesilesiyle Erdoğan’ı kutladı.

- Advertisment -