Ana SayfaÖZEL HABERErdoğan iki aydır cuma namazlarından sonra açıklama yapmıyor

Erdoğan iki aydır cuma namazlarından sonra açıklama yapmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açıldığı 24 Temmuz 2020’den bu yana sık sık cuma namazlarının ardından cami çıkışlarında gündeme ilişkin açıklamalar yapıyordu. Erdoğan, en son 22 Ekim’de Taksim Camisi’nde cemaate hitap etti ve bu, son Cuma namazı sonrası hitabı oldu. Gazetecilere gündemi değerlendirdiği son cuma namazı sonrası açıklamasını ise 15 Ekim’de Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın ibadete açılmasından sonra yaygınlaşan cuma namazı sonrası açıklamalarını yaklaşık iki aydır yapmıyor.

Erdoğan, Ayasofya’nın ibadete açıldığı 24 Temmuz 2020’den bu yana; önceden belirlenmiş farklı bir programı olmadığı takdirde sık sık cuma namazlarının ardından açıklamalar yapıyordu.

Erdoğan, en son 22 Ekim’de Taksim Camisi’nde kıldığı cuma namazı sonrası cemaate seslenmiş, şöyle demişti:

“Biz birbirimizi Allah için seviyoruz ve Allah için sevmeye devam edeceğiz ve bu yolda, bu şekilde yürüyeceğiz. Mal, mülk vesaire bunlar için değil sadece Allah için sevmek. Yoksa geldik, gidiyoruz. Birileri sorarsa ‘Nereye gidiyorsun?’ diye vereceğimiz cevap şu: Herkesin gittiği yer. Bunun dışında başka bir şey var mı? Herkesin gittiği yere biz de gideceğiz ve bundan kurtuluş yok.”

22 Ekim, Taksim Camisi.

Cumhurbaşkanının gazetecilere gündemi değerlendirdiği son ‘cuma namazı açıklaması’ ise, 15 Ekim’de Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde gerçekleşmişti. Erdoğan, açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” çıkışına tepki göstererek, “Her şeyden önce bu zat eğer bu konularda samimiyse, dürüstse -gerçi bunun kitabında dürüstlük diye bir şey yok- bu işin mercii, cinayetlerin neresidir, yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini yargıya sunarsın ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle bir şey varsa yargı da ne yapar, bunların üzerine gider” diye konuşmuştu.

15 Ekim, Üsküdar Hz. Ali Camisi.

- Advertisment -