Ana SayfaHaberler“Sen kimsin? Çıkıp ‘ben ekonomi bakanıydım’ diyor”

“Sen kimsin? Çıkıp ‘ben ekonomi bakanıydım’ diyor”

Erdoğan ve Babacan arasında "imza" polemiği. Erdoğan: Sen kimsin? Çıkıp 'ben ekonomi bakanıydım' diyor. Peki, bu işin başı kim? Babacan: Madem keramet imzada şöyle bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin. 4 yıldır niye patlattınız enflasyonu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Ticaret Odası’nın 140. Yıl Özel Ödülleri Töreni’nde konuştu.

İsim vermeden DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

“Faizi 4,6’ya indirdik. Enflasyon 6,2’ye geldi. Bunu biz başardık, birileri değil. Şimdi bu neticenin üstünden kendine paye çıkarmaya çalışanlar yok değil var.

“Ya sen kimsin? İmzayı atan kim, sen kimsin? Altı sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu başbakan. Sen kimsin ya?

“Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında ‘Ben yaptım, ben ekonomi bakanıydım’… Peki ya bu işin başı kim?”

“Artık büyük liderler faizi düşürmenin faydası olduğunu ikrar etmeye başladı”

Erdoğan ayrıca enflasyonu kontrol altına almak için faizi yükseltmenin artık dünyada da tercih edilmediğini öne sürerek şunları söyledi:

“Enflasyonu faiz oranlarını artırarak kontrol altında tutma yaklaşımı artık hiç kimse tarafından dile getirilmiyor, getirilse de ciddiye alınmıyor.

“Artık büyük liderler bile yükseltmek değil faizi düşürmenin faydası olduğunu ikrar etmeye başladılar. Rusya geçmişte yüksek faizi savunurken şimdi düşürmeye başladı.”

- Advertisment -