Ana SayfaHaberlerErdoğan, İsrail’e soykırım davası açan Güney Afrika Cumhurbaşkanı’yla görüştü: “Davadan duyduğu memnuniyeti...

Erdoğan, İsrail’e soykırım davası açan Güney Afrika Cumhurbaşkanı’yla görüştü: “Davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti”

Erdoğan, İsrail’e Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım davası açan Güney Afrika’nın Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika’nın İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye’nin İsrail'in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti.” Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın İsrail’i ateşkese zorlamak için talep ettiği geçici tedbir talepleri hakkındaki kararını yarın açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e soykırım suçlamasıyla dava açan Güney Afrika’nın Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail’in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti.”

İsrail’i ateşkese zorlamak için talep edilen tedbir kararı yarın verilecek

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika’nın İsrail’i ateşkese zorlamak için talep ettiği geçici tedbir talepleri hakkındaki kararını yarın (26 Ocak) açıklayacak.

- Advertisment -