Ana SayfaHaberler“Erdoğan, Mehmet Şimşek’le Ankara’da görüştü, bakanlık teklif etti”

“Erdoğan, Mehmet Şimşek’le Ankara’da görüştü, bakanlık teklif etti”

Erdoğan’ın ikinci tur seçimlerinin hemen ardından bugün eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddia edildi. İddialara göre Şimşek’e ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı ya da Hazine ve Maliye Bakanlığı teklif edildi. Şimşek, 20 Mart’ta Erdoğan’la yaptığı görüşmeden sonra aktif siyaseti düşünmediğini belirterek, kendisine sunulan yeni dönemde görev alma teklifini reddetmişti.

Bloomberg muhabiri Fırat Kozok sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün (29 Mayıs) eski Maliye bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğünü duyurdu.

Bloomberg muhabiri Kerim Karakaya da sosyal medya hesabından görüşmenin Ankara’da olduğunu ve Erdoğan’ın cuma günü yeni kabineyi açıklamasının beklendiğini duyurdu.

Ne olmuştu?

Reuters’ın 16 Mart’ta AK Parti’den kaynaklara dayandırarak geçtiği haberde ‘Erdoğan’ın bir şekilde Mehmet Şimşek’le ekonomideki sıkıntılı dönemi aşmak istediği’ yazılmıştı.

Erdoğan’ın yeniden ekonominin başına getirmek için 20 Mart’ta bir araya geldiği Şimşek “aktif siyaseti düşünmediğini” açıklayarak teklifi reddetmişti.

Şimşek’in sağlık sorunları olduğu ve Britanya’nın başkenti Londra’da çalıştığı şirketlerle sözleşmesi nedeniyle de Türkiye’ye aktif siyaset için gelmeyeceği belirtilmişti.

Şimşek seçimden iki gün önce de Ankara’da yaşadığını, zamanının Londra ve Dubai gibi finans merkezlerinde geçtiğini, sağlığının da yerinde olduğunu açıklamıştı.

- Advertisment -