Ana SayfaVİDEO HABERErdoğan, “metal yorgunluğu” gerekçesiyle istifa ettirdiği Kadir Topbaş'ı övdü: “İstanbul’u yeniden ayağa...

Erdoğan, “metal yorgunluğu” gerekçesiyle istifa ettirdiği Kadir Topbaş’ı övdü: “İstanbul’u yeniden ayağa kaldırdı”

"Rahmetli Kadir Bey İstanbul'a yeni bir çehre verdi ve İstanbul yeniden ayağa kalktı. Bizim devrettiğimiz o miras, Kadir Bey ile bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu ve bu görevi aldı.. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu mu?" Ekrem İmamoğlu: "Rahmetli Kadir Topbaş İstanbul’a güzel bir çehre kazandırmış, ben kazandıramamışım. Topbaş’a metal yorgunu diye ilan edip ona görevi bıraktıran siz değil misiniz ya."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Sirkeci – Kazlıçeşme tren hattının açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında “metal yorgunluğu” gerekçesiyle istifasını istediği Kadir Topbaş’ı öven Erdoğan, “Rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir çehre verdi ve İstanbul yeniden ayağa kalktı” dedi.

Erdoğan İmamoğlu için ise “Bizim devrettiğimiz o miras, Kadir Bey ile bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu ve bu görevi aldı.. İstanbul yeniden çöp, çamur, çukur oldu mu?” ifadelerini kullandı.

“Adamcağız üzüntüden bir kaç sene sonra vefat etti”

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine şöyle yanıt verdi:

“Bugün demiş ki benden sonra rahmetli Kadir Topbaş İstanbul’a güzel bir çehre kazandırmış. Ben geldikten sonra kazandıramamışım. Topbaş’a 5 imar dosyasına imza atmadı diye onu metal yorgun diye ilan edip hayatı ona zindan edip mecburen ona görevi bıraktıran siz değil misiniz ya? Allahtan korkun. Bunu söyleyeceksin sonra rahmetli Kadir Topbaş diye anacaksın. Kendi partilileri bile bu söylediklerinden sonra senin yüzünden görevden gitti demiştir. Her şeyi kendi leyhlerine döndürüp ne yazık ki yanlışla yalanla konuları kullanmaya hazır insanlar. Adamcağız üzüntüden bir kaç sene sonra vefat etti. Bak söyleyip kurtla yiyip çobanla ağlayan insanlar.”

- Advertisment -