Ana SayfaHaberlerErdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü: “İsveç PKK protestolarına son versin”

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü: “İsveç PKK protestolarına son versin”

Bugün ( 25 Haziran) Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakabilmesi için Stockholm’de PKK destekçilerinin protestolarına son vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Stoltenberg’e Türkiye’nin yapıcı bir tutum içinde olduğunu, ancak İsveç’in Ankara’nın taleplerini karşılamak için terör yasalarını değiştirmesinin PKK destekçileri ülkede protesto gösterileri düzenlerken “anlamsız” olduğunu söylediği belirtildi.

İsveç, Türkiye’nin taleplerini karşılamak için ceza kanununda değişiklik yaparak terör suçlarına cezaları artırmıştı. 1 Haziran’da yürürlüğe giren yasada terör faaliyetlerine katılan ve terör örgütleriyle işbirliği yapan kişilere 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Yasaya göre, terör örgütünü destekleme, güçlendirme veya teşvik etme kastı taşıyan faaliyetlere katılan kişiler, en fazla 4 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Ağırlaştırıcı nedenler var ise bu suçların cezası en az 2, en fazla 8 yıl hapis olacak.

Terör örgütü için silah, cephanelik, yanıcı ve patlayıcı madde, ulaşım desteği, örgüte arazi ve mülk kiralama gibi suçlara karışanlara 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Bu suçlarda ağırlaştırıcı nedenler varsa 1,5 yıl ila 7 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Türkiye, daha önce de NATO adaylığını onaylamak için İsveç’ten 42 kişinin iadesini istemişti.

- Advertisment -