Ana SayfaHaberlerErdoğan: “Nefret suçu işleyen faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz”

Erdoğan: “Nefret suçu işleyen faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz”

Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuştu: “Bugün dünyanın 198 farklı ülkesinden yaklaşık 340 bin öğrenci Türkiye'de yükseköğrenim görüyor. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada ve sosyal medyada körüklenen ırkçılığın iyi niyetli olmadığı açıktır. Muhalefet çevrelerinin radikal faşizme meyletmesi üzüntü vericidir. Tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye'dir ne Türkçedir. Yıllık 54,3 milyar dolarlık gelirle ekonomimizin lokomotifi olan turizmi baltalayan bu faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki kabine toplantısı bitti.

Erdoğan’ın toplantı sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Bugün dünyanın 198 farklı ülkesinden yaklaşık 340 bin öğrenci Türkiye’de yüksek öğrenim görüyor. Bazı beşinci kol elemanları tarafından medyada ve sosyal medyada körüklenen ırkçılığın iyi niyetli olmadığı açıktır.

“Muhalefet çevrelerinin bazı söylem ve eylemleriyle radikal faşizme meyletmesi üzüntü vericidir. Son dönemde tekrar ayyuka çıkan Arapça alerjisinin gerisinde aynı hastalıklı zihniyet vardır. Bunların derdi ne Türkiye’dir ne Türkçedir. Bunlar içlerindeki nefreti sürekli birilerine yönelten egolarını tatmin etmeye çalışan zavallılardır.

“Devlet ve millet olarak nefret suçu işleyen, Türkiye’nin çıkarlarına zarar veren, yıllık 54,3 milyar dolarlık gelirle ekonomimizin lokomotifi olan turizmi baltalayan bu faşist çapulculara asla müsaade edemeyiz. Nefret suçlarıyla mücadele noktasında bundan sonra daha kararlı, cezai açıdan daha caydırıcı adımlar atacağız.

“Türkiye, AB ve birlik üyesi ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye isteklidir. Avrupa Birliği’nin stratejik körlükten kurtulması ve Türkiye’yi dışlamaktan vazgeçmesi gerekiyor. Avrupa liderler bu gerçeği ne kadar erken görür ve kabullenirse kendileri için o kadar iyi olacaktır.

“Bizim telkinlerimizle Hamas’ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Tüm batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum.

“Beşiktaş’ta 29 işçi kardeşimiz göz göre göre hayatını kaybetti. İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki evladımız can verdi. İlgili bakanlıklarımız denetimlerini bundan sonra yoğunlaştıracak. Milletin yüreğine ateş düşürenler hukuk önünde hesap verecek.

“1 Mayıs emek ve dayanışma gününün iş cinayetlerinin gündeme taşındığı gün olmasını beklerdim. Birkaç vicdan sahibi kuruluş dışında bu konuları konuşan olmadı.”

- Advertisment -