Ana SayfaHaberlerErdoğan: "Riyad'daki olayın mecrasından çıkartılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz"

Erdoğan: “Riyad’daki olayın mecrasından çıkartılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz”

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaşanan kriz sebebiyle ertelenen Süper Kupa maçıyla ilgili konuşan Erdoğan: "Dünkü olayın mecrasından çıkartılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yaşanan kriz ve Süper Kupa maçının ertelenmesi ile ilgili konuştu.

AKM’de düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri töreninde konuşan Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Biz Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır.”

“Hangi adım atılması gerekiyorsa onu yapmaktan çekinmedik, çekinmeyiz.”

“Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Bunları ülkenin ve milletin menfaatine, demokrasimizin hayrına olan hiçbir meselede ortalıkta görmezsiniz.”

“Türkiye’nin ve Türk milletinin onurunu, haysiyetini, şerefini bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de tüm dünya çok iyi biliyor.”

“Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir, Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Düne kadar ‘Siz Atatürk’ün askeri değil itlerisiniz’ diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.”

“Dünkü olayın mecrasından çıkartılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz. Hele hele müessif bir olay üzerinden milletin inancına ve mukaddesatına ahlaksızca dil uzatılmasını hiçbir şekilde mazur göremeyiz.”

- Advertisment -