Ana SayfaHaberlerErdoğan: “Rusya’dan aldığımız silah veya silahlar var; şartlar ne gösterir, şu an...

Erdoğan: “Rusya’dan aldığımız silah veya silahlar var; şartlar ne gösterir, şu an konuşmak erken olur”

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ‘savaşı artık sona erdirmesi’ çağrısında bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Sayın Zelensky ve Putin ile diyaloğumuzu korumak durumundayız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Beştepe’de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Zelensky ve Putin ile diyaloğumuzu korumak durumundayız

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin olarak, “Kalıcı ateşkesin tesisi konusundaki çabalarımızı yılmadan sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken Deutsche Welle muhabirinin Rusya’dan silah alınıp alınmayacağına ilişkin sorusuna, “Rusya’dan aldığımız silahlar var; gelecek ne gösterir konuşmak şu an erken olur. Sayın Zelensky ve Putin ile diyaloğumuzu korumak durumundayız” şeklinde yanıt verdi.

Scholz: Saldırı konusundaki endişelerimizde hemfikiriz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ün açıklamalarından öne çıkan satırlar ise şu şekilde oldu:

“Ekonomik işbirliği hakkında da görüştük. Yapılacak çok şey var. Sayın Cumhurbaşkanını da bazı konulara değindi somut olarak. Bazı görüşme formatları üzerinde karara vardık. Sadece Almanya Türkiye arasında değil aynı zamanda AB ile Türkiye arasında elbette enerji alanında işbirliği çok önemli. Almanya fosil enerji kaynaklarından vazgeçmeye başladı. 25 yıllık süre koydu. Elektriğimizi rüzgar enerjisiyle, yenilenebilir kaynaklardan sağlamak istiyoruz.”

“Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sürüyor. Yaşanan büyük acıların haberlerini alıyoruz. Saldırı konusundaki endişelerimiz konusunda hemfikiriz. En kısa zamanda ateşkesin gerekliliği konusunda hemfikiriz. Siviller için güvenli koridorların sağlanması gerekir. Putin’e artık durun diyoruz. En önemli konu silahların susması.”

- Advertisment -