Ana SayfaHaberlerErdoğan; Şimşek ve TCMB ekibini, yüksek faize karşı uyarmış ve virajı genişten...

Erdoğan; Şimşek ve TCMB ekibini, yüksek faize karşı uyarmış ve virajı genişten almalarını tavsiye etmiş

Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın sahibi olduğu Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu: “Şimdilik söyleyebileceğimiz şu ki... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sn Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, "yüksek faize ilişkin" dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda!”

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak tarafından yönetilen Turkuvaz Medya’nın amiral gemisi Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

olan Müderrisoğlu’nun yazısına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB ekibini ‘yüksek faize ilişkin’ dikkatli olmaları konusunda uyarmış ve ekonomide viraja sert girmemelerini, geniş almalarını ‘tavsiye’ etmiş.

Müderrisoğlu’nun 25 Temmuz tarihli yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Sn. Erkan gerek bürokrasiyi ve siyaset sahasını gerekse piyasa dinamiklerini yeni yeni tanıyor. Haklı olarak medya ile doğrusal temasa girmiyor. Şimdilik mutfak çalışmasına ve yazılı açıklamalara ağırlık veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise önceki bakanlık döneminde izler bırakan birikimi ve “Az laf çok iş” düsturu gereği sosyal medya mesajları ile yetiniyor. Üstü kapalı da olsa hakiki manada geniş kitlelere istikamet gösterme rolü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a kalıyor. O da zorlu kararları, makul ve mantıklı zemine oturtarak, savunuyor.

Gelinen aşamada… Biraz daha sabır istendiğini kabul etmekle birlikte, “Ekonomide ciddi bir iletişim stratejisine” ihtiyaç duyulduğunu hatırlatma görevimiz bulunuyor. Hızlı toplantılar, twitter paylaşımları, Para Politikası Kurulu metinleri bir yere kadar idare ediyor.

Oysa… Piyasa profesyonelleri de sade vatandaş da kendi önceliklerine göre mesaj/ tedbir/netice bekliyor. Üstelik bütün bu olup bitenlerin yanı sıra, ileride atılabilecek adımların parlamentoya taşınması yani milletvekilleri ve AK Parti yönetiminin de aydınlatılması zarureti doğuyor.

Ve mutlaka Sn. Cumhurbaşkanımızın genel yaklaşımı ve duyarlılığının ön planda tutulması da bütün bu denklemin asli noktasına işaret ediyor.

Şimdilik söyleyebileceğimiz şu ki…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sn Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, “yüksek faize ilişkin” dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda!”

- Advertisment -