Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan son inciler: Oğan’a “elaman”, Akil İnsanlara “entel dantel” dedi, Yavuz Sultan...

Erdoğan’dan son inciler: Oğan’a “elaman”, Akil İnsanlara “entel dantel” dedi, Yavuz Sultan Selim-Alevi bahsini açtı

CNN Türk’e çıkan Cumhurbaşkanı, kendisine destek açıklayan Sinan Oğan için “Şu anda Cumhur İttifakı'nın bir elemanı gibi çalışmalara başlamış durumda" dedi. Terör örgütleriyle görüşme sorusuna cevap verirken Akil İnsanlar için “entel, dantel” dedi. Yavuz Sulta Selim Köprüsü adından CHP rahatsızlığı bahsini yeniden açtı, Alevi iması yaptı: “Neden olduğunu sen anla, Yavuz Sultan Selim ya..."

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk’te Ahmet Hakan ve Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun, TRT’de yaptığı konuşmada, çözüm sürecini kastederek kendisiyle ilgili “Terör örgütleriyle görüştü” dediğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Çözüm sürecine katılanlar bir defa Türkiye’nin bütün entel, dantel ne kadar kanaat önderleri varsa, Türkiye’nin genelinden insanlarla beraber yaptık. Sanatçısı vardı, hepsi vardı. O halkla ve çözüm sürecine yönelik bir adımdı. Akil insanları orada toplamıştık. ‘İspat edeceksin’ dedim. İddiasını ispatla mükelleftir. ‘Bunu ispat edeceksin. İspat etmezsen namertsin’ dedim” dedi.

Sinan Oğan’ın “adeta Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başladığını” söyleyen Erdoğan, “Bu önemli bir gelişme ve taban şu anda bu yapıyı, bu hali gördüğü zaman, Antalya gibi yerde inanıyorum ki çok daha farklı bir yaklaşımla değerlendirmesini yapacaktır. Bunun yanında tabii televizyon programlarını Sinan Bey’in yapacak olması… Sinan Bey’in bize katılımındaki farklılık, herhangi bir pazarlık değil. Şu anda Sinan Bey, yarın akşam, diğer akşam, bildiğim kadarıyla TV programlarına çıkacak. Yarın da Mevlüt Bey ile birlikte Antalya’da ziyaretler yapacak” diye konuştu.

Yeniden Yavuz Sultan Selim Köprüsü adı tartışmalarını açan Erdoğan, CHP’ye Alevilik iması yaptı: “Kılıçdaroğlu gibi adamlar gelip de böyle bir köprüyü yapamaz. Aklı yatmaz o işe. Düşünün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Benim karşıma önce kimler çıktı biliyor musun? CHP’liler çıktı. Dediler ki ‘Niçin siz ona Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz? Kendi adını koysaydın’ Ben CHP çadırını ziyarete gidiyorum. CHP çadırında bana bu soru soruluyor. Çünkü onunla yetiştirildiler. O anlayışla yetiştirildiler. Neden? Parantez açıp parantez kapatayım, neden olduğunu sen anla, Yavuz Sultan Selim ya…”

- Advertisment -