Ana SayfaHaberlerErdoğan ‘Sisi’ demedi ama ‘bir tık altında’ dedi:

Erdoğan ‘Sisi’ demedi ama ‘bir tık altında’ dedi:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da Mısır’la ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi. Erdoğan, görüşmelerin mevcut seviyesini “en üst düzeyde değil de, bir tık altında” diye tanımladı, ardından o ‘tık’ı da atlama arzusunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Türkiye ile Mısır arasında temasların ön koşulsuz olarak başladığını” açıklamasından sonra bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı çıkışında Mısır’la ilişkilerin gelişmekte olduğunu söyledi. Erdoğan, görüşmelerin mevcut seviyesini “en üst düzeyde değil de, bir tık altında devam ediyor” diye tanımladı. Ardından da ekledi: “Gönlümüz ister ki Mısırla olan bu süreci çok daha güçlü devam ettirelim. Bu istihbari, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra bunu daha ileri taşırız.”

Erdoğan’ın Mısır değerlendirmesi şöyle:

“Mısır’la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak işbirliği sürecimiz devam ediyor. Sıkıntı söz konusu değil. Bunu en üst düzeyde değil de, bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısır’la olan bu süreci çok daha güçlü devam ettirelim. Bu istihbari, diplomatik ve siyasi görüşmeler netice verici olduktan sonra bunu daha ileri taşırız. Mısır halkıyla Türk milletinin ayrı olması söz konusu değil. Mısır halkını Yunanistan’ın yanına yerleştirmek söz konusu değil. Olması gereken yerde görmek isteriz.”

- Advertisment -