Ana SayfaHaberlerErdoğan, Sisi ile görüşmek için 14 Şubat’ta Mısır’a gidiyor: Gazze’ye açılan Refah...

Erdoğan, Sisi ile görüşmek için 14 Şubat’ta Mısır’a gidiyor: Gazze’ye açılan Refah Kapısı’na da gidecek

Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin 2013’te darbeyle Mursi’yi devirmesinden sonra ilişkilerinin koptuğu Kahire’yi 14 Şubat’ta ziyaret edecek. Erdoğan’ın Mısır'ın Gazze'yle sınır kapısı olan ve Gazze’ye yardımların girdiği Refah’ı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Middle East Eye’dan Ragıp Soylu’ya konuşan Türkiye’den iki kaynak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 yıl aradan sonra ilk kez önümüzdeki ay Mısır’ı ziyaret edeceğini söyledi. Kaynaklar, Kahire’ye ziyaretin sembolik olarak Sevgililer Günü diye kutlanan 14 Şubat’ta yapılmasının planlandığını aktardı.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasının yollarının ve Doğu Akdeniz’deki enerji hatlarıyla ilgili bir deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasının masaya yatırılması bekleniyor. 

Ankara’daki bazı kaynaklar, Erdoğan’ın Filistinlilere insani destek göstermek için Mısır’ın Gazze’ye sınır kapısının bulunduğu Refah bölgesini de ziyaret etmeyi planlamasını beklediklerini söyledi.

Erdoğan, ilk kez Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın açılış töreni için gittiği Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin liderlere verdiği resepsiyon sırasında Sisi ile el sıkışmıştı. Temmuz 2023’te Türkiye ve Mısır karşılıklı olarak büyükelçi atamıştı.

Erdoğan ve Sisi, 10 Eylül 2023’te Hindistan’daki G20 Liderler Zirvesi marjında heyetler arası bir görüşme yaptı.

- Advertisment -