Ana SayfaHaberlerErdoğan ve Biden, Madrid'de görüştü

Erdoğan ve Biden, Madrid’de görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında Madrid'deki NATO liderler zirvesi kapsamında ikili görüşme gerçekleştirildi. Görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre toplantıda Ukrayna'nın işgali ve tahıl sorunu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği, Ege Denizi ve Suriye konu başlıkları ele alındı.

NATO Liderler Zirvesi için İspanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden Madrid’deki IFEMA Kongre Merkezi’nde ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, uzun bir aradan sonra tekrar bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Biden da Erdoğan’a Türkiye’nin Ukrayna’da mahsur alan tonlarca tahılı çıkarmak için girişimleri ve Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliği için attığı adımlar nedeniyle teşekkür etti.

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Biden görüşmesine dair yapılan açıklamada görüşmede Ukrayna’nın işgali ve tahıl sorunu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği, Ege Denizi ve Suriye konu başlıkları ele alındı.

- Advertisment -