Ana SayfaHaberlerErdoğan ve Kılıçdaroğlu Hacıbektaş’ta karşılaşmayacak

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Hacıbektaş’ta karşılaşmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Alevi açılımı” sürüyor. Erdoğan, daha önce hiç katılmadığı Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinliklerine katılmak için 13 Ağustos günü Nevşehir’de olmayı planlıyor. Bu haber, etkinliklere her yıl katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın Hacıbektaş’ta karşılaşıp karşılaşmayacakları sorusunu akıllara getirdi. İki lider ilçeyi farklı günlerde ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu 16 Ağustos Salı günü Hacıbektaş’ta olacak. Erdoğan’ın Hacıbektaş ziyareti için CHP’de “Oyları eridikçe unuttuğu kesimlerden medet ummaya başladı” yorumları yapılıyor.

Halk TV’den İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 yıl aradan sonra ilk kez 8 Ağustos’ta Ankara’da Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret edip Muharrem Ayı iftarına katılmasından sonra Alevilerle buluşmaya dönük bir hamle daha yapacağını yazdı. Saymaz yazısında Erdoğan’ın ilk kez Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katılacağı bilgisini paylaştı. Erdoğan’ın etkinliklerin başlangıcı olan 13 Ağustos’ta Hacıbektaş’ta olmayı planladığını belirten Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Erdoğan’ın Alevi dedeleriyle görüşüp, sorunlarını ve beklentilerini dinleyeceğini söylüyor.

Kılıçdaroğlu da Hacıbektaş’ta

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma etkinliklerine katılmak için 16 Ağustos Salı günü Hacıbektaş’ta olacak. Salı günleri grup toplantılarını Ankara dışında yapmaya başlayan Kılıçdaroğlu’nun Hacıbektaş ziyaretinde grup toplantısı olmayacak. 16 Ağustos günü Alevilerle daha çok vakit geçirmek isteyen Kılıçdaroğlu, grup toplantısını 17 Ağustos Çarşamba günü eski CHP’li Muharrem İnce’nin memleketi Yalova’da yapacak.

Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hacıbektaş ziyaretinin AK Parti oylarındaki erimenin yeni göstergesi olduğunu söylüyor.

Serbestiyet’e konuşan Toprak, “AK Parti gidici olduğu için, oyları eridiği için, Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarı boyunca unuttuğu, ihmal ettiği kesimlerden medet ummaya başladı. Erdoğan’ın Alevi vatandaşlarla buluşmasının başkaca da bir anlamı yok” diyor.

Saldırıların arkasında kim var?

Ankara’daki Şah-ı Merdan Cemevi, Batıkent Serçeşme Cemevi, Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı ve Gökçebel Köy Derneği’ne, 30 Temmuz günü saldırılar düzenlendi.

Saldırılarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıların “planlı provokasyon” olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arkasındaki isimlerin mutlaka bulunacağı ve cezalandırılacağı mesajı verdi.

6 Ağustos’ta Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya uğradı.

- Advertisment -