Ana SayfaHaberlerErdoğan ve Özel’den yumuşama mesajları: “Demokrasi açısından kilometre taşı”

Erdoğan ve Özel’den yumuşama mesajları: “Demokrasi açısından kilometre taşı”

AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası Erdoğan ve Özel'den ilk açıklamalar geldi. Erdoğan: "Özgür Bey'in böyle bir ziyareti gerçekleştirmiş olması, iktidar ve ana muhalefet arasında olumlu bir gelişme. Ben de ilk fırsatta karşı ziyaret yapacağımı söyledim. Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum." Özel: "Toplantı, Türkiye'de demokrasi açısından bir kilometre taşı olmuştur. Her şeyde anlaşmak mümkün değil ama siyasette diyalog iyidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Çilehane Camisi’nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP lideri Özgür Özel’le AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmesi hakkında şunları söyledi:

“(CHP lideri Özgür Özel’le görüşme) Aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde maalesef bu tür adımlar atılmıyordu. Ve bu adımın atılmasıyla, siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek, Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız.”

Özel de DEM Parti eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan’ın CHP Genel Merkezi’nde kendisine ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Benim ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi ve heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Sayın Erdoğan’ın yapmış olduğu değerlendirmeleri dinledik. Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim. Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi açısından hep felaket olmuştur. 1977 ile 80 arası iktidar ile ana muhalefetin el sıkışmadığı ve konuşmadığı bir dönemdi. Türkiye’de de ana muhalefet ile iktidarın ve bütün siyasi partilerin birbirleri ile konuşabilen, el sıkışabilen, her şeyde anlaşmak mümkün değildir ama tartışabilen bir çizgide kalmalarını son derece önemli buluyoruz. Dünkü konuşmalar ve tartışmaların bu anlamda nasıl sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda biz de takip edeceğiz. Siz de takip edeceksiniz.”

- Advertisment -