Ana SayfaHaberlerEkonomiErdoğan yine “faiz indirilecek” dedi: “Kimse bize bu konuda akıl vermesin”

Erdoğan yine “faiz indirilecek” dedi: “Kimse bize bu konuda akıl vermesin”

Balıkesir’deki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Erdoğan, “faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir” dedi. Ülkedeki yüksek enflasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (8 Ekim) gittiği Balıkesir’de toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında faizin indirilmeye devam edeceğini belirtti. Yüksek enflasyona ilişkin de konuşan Erdoğan, “Şimdi sadece fiyatlardaki dalgalanma ile mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini yeni fiyat seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz. Sorunumuz devletin batması değil, fiyatlarımızın dalgalanmasıdır” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunu”

“En büyük sorunumuz geçtiğimiz Aralık ayından itibaren malum yükselişe geçen enflasyonun, insanlarımızın günlük hayatında yol açtığı sıkıntılardır. Yüksek enflasyon tüm dünyanın sorunudur. Avrupa ve ABD’de yaşayan yakınlarınıza telefon açıp enflasyonun yansımalarını sorun. Gerçek tabloyu onlar size anlatacaktır.”

“İnsanlarımızın refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz, telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz

“İnsanlarımızın refah düzeyinde yaşanan kayıpları en iyi biz biliyoruz, telafi edecek tedbirleri de biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olduğu gibi hayat pahalılığı hususunda da gözümüzü gerçeklere kapatmadık. Erdemden yoksun belli kesimler tamamen milletimizi karamsarlığa sürükleme gayesiyle ortalığı yaygaraya vermeye çalışıyor. Birileri bu puslu havayı fırsat bilerek hak ettiğinin çok ötesinde kazançlar sağlama hatta devleti ve milleti soyma peşine düşüyor. Yaygaracı ve fırsatçılara meydanı bırakmadık, bırakmayız. Ekonomik tetikçilerin önünü bu anlayışla kestik. Ekonomi baronlarının karşısında bu anlayışla ülke ve milletin hukukunu savunduk.”

“Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK’yı duman ettin, mahvettin

“Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya 1 yılda yaparız, Bay Kemal hiçbir şey yapamazsın. Sen SSK’yı duman ettin, mahvettin. Savaş Ay’ın programında hastanelerde rehine alınan hastalarımız vardı. Kimdi SSK’nın başında, Bay Kemal. Bundan bir şey olmaz. 15 seçimdir, seçim kazanamayan bu Bay Kemal’e benim milletim inanmadığı için bu yolu açmıyor. Bundan sonra da Allah’ın izniyle açmayacak.”

“Faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecek

“Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece, faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin Kimse bize bu konuda akıl vermesin. Yatırımcı gelsin, bizim devlet bankalarından kredi talebinde bulunsun. Onları faize ezdirmeyeceğiz. Yatırım yüksek faizle olmaz. Onun için de düşük faiz.”

- Advertisment -